Nepoata lui Richard Wagner vrea să clarifice legătura dintre familia sa şi Adolf Hitler

Nepoata lui Richard Wagner, compozitorul preferat al lui Adolf Hitler, a lansat o anchetă pentru a investiga legătura dintre familia sa şi regimul nazist, dar şi presupusa relaţie amoroasă dintre bunica sa, Winifred Wagner şi dictatorul german, informează dailymail.co.uk.

507 afișări
Imaginea articolului Nepoata lui Richard Wagner vrea să clarifice legătura dintre familia sa şi Adolf Hitler

Katharina Wagner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Katharina Wagner a invitat istorici independenţi să investigheze dacă Adolf Hitler a avut o relaţie amoroasă secretă cu bunica sa, Winifred Wagner, şi să clarifice alte ipoteze care îl leagă pe celebrul compozitor Richard Wagner de regimul nazist.

"Toată copilăria şi adolescenţa mea m-am confruntat cu acest subiect, nazismul", a spus aceasta presei germane, enunţând întrebările care i s-au pus cel mai des: "A fost bunica ta amanta lui Hitler?", "Cât de apropiat a fost tatăl tău de Hitler?".

Nepoata lui Richard Wagner a vorbit despre datoria istorică a urmaşilor compozitorului de a furniza răspunsuri la aceste întrebări.

În urmă cu nouă luni, Katharina Wagner şi sora sa vitregă, Eva Wagner-Pasquier, au preluat rolul de organizatoare ale Festivalului Wagner de la Bayreuth, lansat în urmă cu 133 de ani pentru a prezenta compoziţiile marelui muzician Richard Wagner.

Un prieten apropiat al familiei, Adolf Hitler participa la festival în fiecare lună iulie şi a protejat acest eveniment muzical, în ciuda faptului că celelalte arte au avut de suferit sub regimul nazist.

Popularitatea festivalului Bayreuth a continuat să crească şi după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Planează o umbră deasupra festivalului şi simt că este responsabilitatea mea să clarific această chestiune", a spus Katharina Wagner, adăugând că simte nevoia "să facă pace cu trecutul familiei sale".

Potrivit haaretz.com, Katharina Wagner a declarat că va furniza specialiştilor documente din arhiva personală a tatălui său, Wolfgang Wagner, care a condus festivalul muzical peste 50 de ani.

Fratele vitreg al Katharinei, muzicologul şi istoricul Gottfried Wagner, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Haaretz că arhiva familiei conţine 278 de scrisori trimise de Adolf Hitler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici