Neverland, fosta reşedinţă a lui Michael Jackson, ar putea deveni parc public

Neverland, fosta reşedinţă a lui Michael Jackson, ar putea deveni parc public, în urma unei iniţiative a statului California, care le-ar permite fanilor să viziteze celebra fermă a starului american, informează femalefirst.co.uk.

65 afișări
Imaginea articolului Neverland, fosta reşedinţă a lui Michael Jackson, ar putea deveni parc public

Neverland, fosta reşedinţă a lui Michael Jackson, ar putea deveni parc public (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Jackson s-a mutat din ferma sa din Santa Barbara în 2005, după percheziţiile efectuate de poliţia americană în 2003, într-o perioadă în care starul era anchetat pentru molestarea sexuală a unui minor.

Grupul financiar Colony Capital Llc este coproprietarul fermei Neverland, împreună cu familia Jackson, după ce cântăreţul a vândut o parte din proprietate acestei companii în 2008, pentru 35 de milioane de dolari.

Mike Davis, membru în corpul legislativ al Californiei, a propus ca Neverland să devină oficial un parc public - un teritoriu protejat prin prisma frumuseţii sale naturale, a interesului istoric sau a utilizării sale în scopuri recreative -, administrat de guvernul acestui stat american.

Dacă această propunere legislativă va fi aprobată, fanii din toată lumea ai lui Michael Jackson vor putea să viziteze celebra fermă Neverland.

În 2009, rezidenţii din apropiata Santa Ynez Valley au protestat faţă de propunerea autorităţilor californiene de a transforma Neverland într-un obiectiv turistic.

Jackson redenumise ferma după numele insulei de vis a lui Peter Pan şi a recreat acolo un spaţiu magic al copilăriei, de care starul pretinde că nu a avut niciodată parte, din cauza carierei sale muzicale începută de la o vârstă foarte fragedă.

Starul american a cumpărat Neverland în 1988 şi l-a transformat într-un tărâm al fanteziei, cântăreţul invitând sute de copii să beneficieze de atracţiile parcului. Tot Neverland a fost cadrul interviului realizat de televiziunea ITV în 2003, care a dus la arestarea şi judecarea starului.

Jackson descria Neverland drept "casa unde el este Peter Pan şi copiii acestei lumi vin să îl vadă. E ca şi cum ar dormi în Oz". "După ce ai trecut de porţile de la intrare, lumea din afară încetează să mai existe", a adăugat Jackson.

Când era în culmea gloriei, starul american invita sute de copii să se joace la ferma lui şi a devenit bun prieten cu mai mulţi tineri, care l-au acuzat ulterior de abuzuri sexuale, în 1993 şi 2003. În urma arestării sale din 2003, imperiul lui Jackson a început să se destrame, starul fiind nevoit să vândă companiei Sony Music majoritatea drepturilor asupra muzicii sale, iar în 2006, să închidă reşedinţa principală din Neverland şi să se mute în Bahrain.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, în urma unei supradoze de medicamente, la vârsta de 50 de ani. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere". La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici