Nick Cave a câştigat trofeul pentru cel mai bun album al anului la gala Ivor Novello Awards 2014

Grupul Nick Cave & The Bad Seeds a învins trupa Arctic Monkeys şi a câştigat trofeul decernat în cadrul categoriei "cel mai bun album al anului" la cea de-a 59-a ediţie a galei Ivor Novello Awards, ce a avut loc joi seară, la Londra.

76 afișări
Imaginea articolului Nick Cave a câştigat trofeul pentru cel mai bun album al anului la gala Ivor Novello Awards 2014

Nick Cave (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Grupul Nick Cave & The Bad Seeds a fost recompensat la categoria "cel mai bun album al anului", pentru materialul discografic intitulat "Push The Sky Away". Marele său rival din aceast categorie a fost albumul "AM" al trupei Arctic Monkeys, informează site-ul revistei New Musical Express.

Premiul a fost ridicat de Nick Cave şi Warren Ellis şi a fost înmânat de Chrissie Hynde din grupul The Pretenders.

Trupa Mumford & Sons a fost recompensată cu Ivor Novello International Achievement Awards, iar piesa "Retrograde", interpretată de James Blake, s-a impus la categoria "cel mai bun cântec contemporan", învingând "Latch" a grupului Disclosure şi "Kemosabe" a trupei Everything Everything.

Printre ceilalţi câştigători ai galei de joi seară s-a numărat şi grupul The Chemical Brothers, recompensat cu Outstanding Song Collection Award.

Jerry Dammers, membru fondator al trupei The Specials, a câştigat The Ivors Inspiration Award.

Christine McVie, care a anunţat recent că a revenit în componenţa legendarei trupe Fleetwood Mac, a primit un premiu pentru întreaga carieră.

Tom Odell a fost desemnat compozitorul anului, iar trupa London Grammar s-a impus la categoria "cel mai bun cântec din punct de vedere muzical şi al versurilor", pentru piesa "Strong".

PRS For Music Special International Award a fost oferit muzicianului Nile Rodgers.

Premiile Ivor Novello sunt decernate anual de Academia britanică a compozitorilor şi textierilor (British Academy of Songwriters, Composers and Authors - BASCA). Premiile Ivor Novello, unele dintre cele mai prestigioase distincţii ale industriei muzicale britanice, recompensează artiştii britanici mai degrabă pentru calitatea compoziţiilor lor decât pentru succesul lor comercial.

A 59-a gală Ivor Novello Awards a avut loc la Grosvenor House Hotel din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici