Nicole Kidman a lansat un apel pentru încetarea violenţelor împotriva femeilor

Actriţa australiană Nicole Kidman a vorbit, marţi, în numele unei campanii a ONU ce vizează "să spună nu violenţelor împotriva femeilor", cerând să se renunţe la tăcerea care înconjoară această epidemie ascunsă.

19 afișări
Imaginea articolului Nicole Kidman a lansat un apel pentru încetarea violenţelor împotriva femeilor

Nicole Kidman a lansat un apel pentru încetarea violenţelor împotriva femeilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Una din trei femei este supusă unei anumite forme de violenţă în cursul existenţei sale", a spus Nicole Kidman în cursul unei conferinţe de presă la care a vorbit în calitate de ambasadoare a bunăvoinţei din partea Fondului de dezvoltare al Naţiunilor Unite pentru Femei (UNIFEM).

"Atât de multe dintre aceste violenţe sunt trecute sub tăcere. Ceea ce încercăm să facem este să spunem că este o chestiune care trebuie să ne preocupe", a mai spus actriţa în vârstă de 40 de ani, care, cu aceeaşi ocazie, a confirmat că este însărcinată în şapte luni.

Este vorba, în principal, de "a se evita ca violenţele să devină o epidemie trecută sub tăcere", a adăugat ea.

"Vreau să încurajez oamenii din toate ţările să sprijine apelul nostru pentru încetarea violenţelor împotriva femeilor", a spus actriţa, care se referea la campania UNIFEM lansată pe site-ul de internet www.saynotoviolence.org.

Organizatorii au indicat că 210.000 de persoane au semnat deja petiţia online de pe acest site.

UNIFEM asigură asistenţă financiară şi tehnică pentru programele inovatoare ce vizează promovarea independenţei femeilor şi egalitatea între sexe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici