Nicole Kidman, regină a muzicii pop, într-un nou film biografic

Actriţa australiană Nicole Kidman, în prezent însărcinată cu primul său copil biologic, va juca într-o adaptare pentru marile ecrane a biografiei cântăreţei de muzică pop Dusty Springfield, care va fi semnată de scenaristul Michael Cunningham, informează allocine.fr.

44 afișări
Imaginea articolului Nicole Kidman, regină a muzicii pop, într-un nou film biografic

Nicole Kidman, regină a muzicii pop, într-un nou film biografic

Michael Cunningham, scenaristul filmului "Orele", de Stephen Daldry, pentru care Nicole Kidman a primit un premiu Oscar, reia astfel un proiect mai vechi al regizorului britanic Guy Ritchie, soţul celebrei cântăreţe Madonna.

Potrivit sursei citate, informaţia a fost oferită chiar de Cunningham, în timpul tradiţionalei gale de binefacere PEN, care, în fiecare primăvară, onorează scriitorii şi jurnaliştii a căror libertate de expresie a fost încălcată.

Astfel, Kidman va intra în pielea celebrei Dusty Springfield, după ce a realizat un portret realist foarte apreciat de critici al scriitoarei Virginia Woolf, în "Orele".

Dusty Springfield a fost simbol al muzicii pop a anilor '60 şi fondatoare a stilului northern soul. "Era o mare artistă", a explican Cunningham. "A atins apogeul în acelaşi timp cu trupa Beatles. A intrat în istorie alături de Beatles şi Rolling Stones, asta este sigur".

"Cântăreaţa şi-a recâştigat popularitatea datorită filmului «Pulp Fiction», după ce Quentin Tarantino a inclus în coloana sonoră cântecul său «Son of a preacher man». Iar scenariul, pentru a menţine autenticitatea, se va ocupa şi de anii de solitudine petrecuţi în exil la Hollywood şi de sexualitatea ambivalentă şi torturată a doamnei", a adăugat scenaristul.

Printre hiturile lui Dusty Springfield se numără "I Only Want to Be With You", "Anyone Who Had a Heart", "I Just Don't Know What to Do With Myself", "Stay Awhile" şi "All Cried Out". Cântăreaţa britanică a fost nominalizată la premiile Oscar pentru piesa "The look of love" (1967), inclusă pe coloana sonoră a filmului "Casino Royale".

În 1994, la vârsta de 54 de ani, este diagnosticată cu un cancer la sân, iar cinci ani mai târziu Springfield moare. După 10 zile de la deces, cântăreaţa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici