Nicu Covaci: "Symphoenix" este un Phoenix orchestrat şi aranjat între clasici

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că spectacolul "Symphoenix", care va avea loc pe 28 aprilie, la Sala Palatului din Capitală, este "un Phoenix orchestrat şi aranjat între clasici".

134 afișări
Imaginea articolului Nicu Covaci: "Symphoenix" este un Phoenix orchestrat şi aranjat între clasici

Nicu Covaci: "Symphoenix" este un Phoenix orchestrat şi aranjat între clasici (Imagine: Mediafax Foto)

Trupa Phoenix prezintă, pe 28 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Palatului din Bucureşti, concertul "Symphoenix", o producţie originală ce reuneşte pe aceeaşi scenă aproximativ 100 de muzicieni, membri ai Orchestrei Simfonice Bucureşti şi ai Corului Accoustic, ce vor evolua sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Printre invitaţii speciali ai serii se numără Moni Bordeianu, tenorul Vlad Miriţă, prim-solista Operei Române Tina Munteanu şi Adrian Petrescu (oboi şi saxofon).

La conferinţa de presă organizată joi au participat membrii Phoenix Nicu Covaci, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Cristi Gram, dar şi dirijorul Daniel Jinga şi tenorul Vlad Miriţă.

"Acest concert este un Phoenix orchestrat şi aranjat între clasici. Vrem să intrăm şi noi între clasici", a spus Nicu Covaci. "Va fi un recital. Sunt multe piese interesante şi complexe, care se pot reorchestra interesant", a mai spus Covaci, care a precizat că vor fi în jur de 20 de piese.

Aranjamentul muzical al concertului este realizat la Londra şi în Africa de Sud.

"Orchestraţiile au fost făcute în Africa de Sud, Anglia, dar şi în România, pentru că şi în România avem oameni pregătiţi. (...) Noi am făcut, cu Orchestra Simfonică Bucureşti, mai multe proiecte de acest gen, dar acest proiect este cel mai mare de acest gen, de rock simfonic", a spus dirijorul Daniel Jinga.

"Acest concert va reuni pe scena Sălii Palatului peste 80 de muzicieni", a precizat şi Nicoleta Ion, de la VreauBilet.ro, organizatorul evenimentului.

Întrebat dacă va apărea un material editat după concertul de pe 28 aprilie, Covaci a precizat că va fi lansat un astfel de material, un DVD, cu siguranţă. "La orice concert am şi filmat şi a urmat un proiect editat", a mai spus Covaci.

Totodată, acesta a spus că Phoenix îşi propune să pornească într-un turneu naţional în formula prezentată în spectacolul "Symphoenix".

Biletele pentru spectacol sunt disponibile în reţeaua Vreau Bilet (Unirea Shopping Center etaj 2, Carrefour Feeria - Băneasa Shopping City, Pasajul Universităţii - Trident Touring), la Sala Palatului şi online, prin www.vreaubilet.ro. Preţul unui bilet variază între 60 şi 220 lei, în funcţie de categoria de loc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici