Nike dă în judecată un retailer virtual care vinde pantofi de sport

Gigantul Nike a dat în judecată joi, la tribunalul federal din New York, distribuitorul online StockX pentru că a vândut imagini neautorizate ale pantofilor Nike, marcând cel mai recent proces legat de activele digitale cunoscute sub numele de NFT - jetoane nefungibile, scrie Reuters.

472 afișări
Imaginea articolului Nike dă în judecată un retailer virtual care vinde pantofi de sport

Nike a declarat că NFT-urile StockX îi încalcă mărcile comerciale şi sunt susceptibile de a crea confuzie în rândul consumatorilor. Acţiunea în instanţă a cerut daune băneşti nespecificate şi un ordin de blocare a vânzărilor.

StockX, cu sediul în Detroit, o platformă de revânzare a adidaşilor, a genţilor şi a altor bunuri, a fost evaluată anul trecut la peste 3,8 miliarde de dolari.

Un reprezentant al companiei nu a răspuns la o solicitare de comentarii, la fel ca Nike sau avocaţii săi.

Nike a declarat că StockX a început luna trecută să vândă NFT-uri neautorizate ale pantofilor săi de sport, spunându-le cumpărătorilor că vor putea schimba activele virtuale cu versiuni fizice ale pantofilor „în viitorul apropiat".

În plângere se spune că StockX a vândut peste 500 de NFT-uri cu marca Nike.

În proces se spune că plângerile privind „preţurile umflate şi condiţiile neclare de achiziţie şi de proprietate" ale NFT-urilor şi îndoielile cumpărătorilor cu privire la legitimitatea modelului StockX au afectat reputaţia comercială a Nike.

Nike a declarat că va lansa „o serie de produse virtuale" în cursul acestei luni, împreună cu studioul de artă digitală RTFKT, pe care l-a achiziţionat în decembrie.

NFT-urile au explodat recent în popularitate, iar procesele legate de acestea au început să ajungă în instanţele din SUA. Miramax l-a dat în judecată pe regizorul Quentin Tarantino în noiembrie din cauza planurilor sale de a scoate la licitaţie NFT-uri legate de filmul „Pulp Fiction" din 1994, pe care l-a regizat şi pe care studioul l-a distribuit.

Luna trecută, Hermes l-a dat în judecată pe artistul Mason Rothschild pentru NFT-urile sale „MetaBirkin" ale genţilor Birkin produse de companie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici