Noel Gallagher a părăsit trupa Oasis

Chitaristul şi compozitorul Noel Gallagher a părăsit trupa Oasis, în care cânta alături de fratele său Liam Gallagher din 1991, conform unui anunţ postat de acesta pe site-ul trupei.

114 afișări
Imaginea articolului Noel Gallagher a părăsit trupa Oasis

Noel Gallagher a părăsit trupa Oasis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noel Gallagher

Anunţul lui Noel Gallagher vine la scurt timp după ce trupa şi-a anulat, în ultimul moment, concertul de la festivalul Rock En Seine din Paris.

"Cu ceva tristeţe şi cu mare descărcare vă anunţ că am părăsit trupa Oasis în seara asta. Oamenii vor scrie şi vor spune ce vor, dar pur şi simplu nu mai puteam să lucrez cu Liam nici măcar o zi", scrie Noel.

Liam Gallagher a înfiinţat trupa Oasis în 1991, alături de Paul Arthurs, Paul McGuigan şi Tony McCaroll. La scurt timp, trupei i s-a alăturat Noel, care a devenit şi compozitorul principal al Oasis. În prezent, fraţii Gallagher erau singurii membri ai trupei rămaşi încă de la înfiinţarea grupului. Trupa îi mai include, la ora actuală, pe Colin Archer, Andy Bell şi Chris Sharrock.

Trupa urma să concerteze sâmbătă, la Rock Am See Festival din Konstanz, Germania, şi duminică, la I-Day Festival din Milano, Italia, ambele concerte fiind anulate.

Oasis este o trupă britanică de muzică rock care s-a format în Manchester în 1991, sub numele iniţial The Rain.

Trupa a cunoscut succesul după lansarea albumului "Definitely Maybe", în 1994, în plină eră a muzicii pop britanice.

Trupa Oasis a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea, a avut opt piese pe primul loc în topurile din Marea Britanie şi a câştigat 15 premii NME, cinci BRIT Awards, nouă Q Awards şi patru MTV Europe Music Awards.

"Dig Out Your Soul" este primul album pe care trupa l-a lansat de la "Don't Believe The Truth", apărut în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici