Noel Gallagher va lansa, în octombrie, un album şi va susţine un turneu alături de noua lui trupă

Muzicianul britanic Noel Gallagher, fostul chitarist şi compozitor al trupei Oasis, a anunţat că va lansa, în luna octombrie, un album şi va susţine un turneu alături de noua lui trupă, High Flying Birds.

91 afișări
Imaginea articolului Noel Gallagher va lansa, în octombrie, un album şi va susţine un turneu alături de noua lui trupă

Noel Gallagher va lansa, în octombrie, un album şi va susţine un turneu alături de noua lui trupă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest album se va intitula "Noel Gallagher and his High Flying Birds" şi va fi lansat pe 17 octombrie, fiind primul dintr-o serie de două LP-uri pe care muzicianul britanic le-a compus cu noua lui formaţie, informează contactmusic.com.

Cu ocazia unei conferinţe de presă organizată la Londra, Noel Gallagher a precizat că ambele albume vor fi distribuite prin intermediul propriei case de discuri, Sour Mash Records. Cel de-al doilea material discografic, ce reprezintă o colaborare cu Amorphous Androgynous, este considerat "un companion" al primului şi va ajunge în magazine în anul 2012.

Printre muzicienii care apar pe cele două discuri se numără toboşarul Jeremy Stacey (The Lemon Trees), clăparul Mike Rowe (Oasis) şi legendarul percuţionist american Lenny Castro, care a cântat pe albumele unor artişti de prim rang, precum Rolling Stones, Stevie Wonder şi Elton John.

Noel Gallagher a anunţat, totodată, că va susţine un turneu cu High Flying Birds începând din octombrie, însă nu a oferit alte detalii.

Noel Gallagher şi-a anunţat plecarea din trupa Oasis după o ceartă cu fratele său Liam, pe 29 august 2009, chitaristul postând apoi pe site-ul formaţiei britanice un mesaj în care afirma că nu va mai cânta alături de controversatul lui frate mai tânăr.

Noel Gallagher a decis să ia o pauză mai lungă în carieră, după destrămarea grupului Oasis, în vara anului 2009. Chitaristul britanic, care a compus piesele "Wonderwall" şi "Live Forever" pentru Oasis, a susţinut în 2010 câteva concerte în calitate de artist solo, la Royal Albert Hall din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici