Noi acuzaţii în era #MeToo: Cuba Gooding Jr, actor premiat cu Oscar, ar fi hărţuit sexual trei femei

Trei noi acuzaţii de hărţuire sexuală au fost făcute la adresa actorului premiat cu Oscar Cuba Gooding Jr., după ce pe numele lui a fost deschis un proces pentru că ar fi atins sânii unei femei cu forţa, potrivit People. De asemenea, actorul va pleda nevinovat la noile acuzaţii de hărţuire sexuală, despre care nu au fost făcute publice detalii, după ce pe numele lui a fost deschis deja un proces pentru că ar fi atins sânii unei femei cu forţa, potrivit Reuters.

423 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii în era #MeToo: Cuba Gooding Jr, actor premiat cu Oscar, ar fi hărţuit sexual trei femei

Noi acuzaţii în era #MeToo: Actorul premiat cu Oscar Cuba Gooding Jr. a fost acuzat de hărţuire sexuală de alte trei femei

O audiere în acest sens a fost programată marţi la Curtea Supremă din Manhattan, New York, potrivit avocatului starului, care este de părere că noul caz va fi respins.

Alte trei femei l-au acuzat pe starul hollywoodian de molestare sexuală, iar identitatea acestora nu a fost făcută publică. Potrivit unor surse, presupusele incidente au avut loc în restaurante şi baruri din Manhattan, New York, iar agresiunile sexuale raportate s-ar fi petrecut în anii 2008, 2013 şi 2015.

Avocatul actorului, Mark J. Heller, a declarat că acuzaţiile celor trei femei nu sunt "credibile".

„Alte trei domnişoare susţin că au fost molestate sexual de Cuba, iar una dintre acuzaţii vizează un presupus incident din anul 2008. Acuzaţiile nu sunt credibile. Cu siguranţă nu vor fi incluse în rechizitoriul pentru care ne vom prezenta în instanţă mâine", a declarat Heller pentru People.

Sergentul Jessica McRorie, purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie al oraşului New York, a declarat: "NYPD analizează foarte serios cazurile de hărţuire sexuală, de viol şi îndeamnă victimele să raporteze poliţiei incidentele, astfel încât să putem demara investigaţiile şi să oferim sprijin supravieţuitorilor".

În prezent, pe numele actorului este deschis un proces, după ce a fost acuzat că i-a atins cu forţa sânii unei femei, într-un bar din Manhattan, în iunie 2018.

Starul din "Jerry Maguire" a fost arestat, deşi a pledat nevinovat la acuzaţiile de atingere forţată şi de abuz sexual.

Avocatul actorului a încercat să convingă judecătorul că nu este cazul să se ajungă în instanţă, prezentând doi martori care au susţinut că incidentul nu a avut loc şi o înregistrare video care, însă, nu l-a convins pe omul legii.

Judecătorul a respins şi invocarea instabilităţii mintale a femeii invocată de apărare pe baza mesajelor publicate de aceasta pe reţelele de socializare online. Femeia în vârstă de 30 de ani notase de mai multe ori că suferă de depresie, anxietate şi că, "de fapt, a aflat că al ei creier este o mizerie de proporţii".

„Această instanţă nu este de acord. Conflictul dintre acuzaţiile concrete, informaţiile oferite curţii şi observaţiile acuzatului trebuie să fie rezolvat în urma unui proces", a notat judecătorul.

Atingerea forţată a unei persoane poate fi pedepsită cu până la un an de închisoare, potrivit legislaţiei din oraşul american New York.

În ultimii ani, Cuba Gooding Jr. a avut probleme legate de dependenţa de alcool. Astfel, printre altele, în 2012, acesta a agresat o chelneriţă într-un bar din New Orleans.

După ce a devenit celebru cu rolul din "Jerry Maguire" (1996), pentru care a primit un Oscar, Gooding a mai jucat în filme precum "Mai bine nu se poate" (1997), alături de Jack Nicholson, "Bărbaţi de onoare" (2000), "Pearl Harbor" (2001), dar şi "The Butler".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici