Noisettes, sufletul petrecerii în prima seară la Summer Well

Câteva mii de oameni s-au bucurat, sâmbătă seară, de muzica şi atmosfera feestivalului Summer Well, pe Domeniul Ştirbey de la Buftea, însă vizibil cei mai apreciaţi au fost Noisettes, solista trupei, Shingai Shoniwa, contaminând publicul cu energia ei.

320 afișări
Imaginea articolului Noisettes, sufletul petrecerii în prima seară la Summer Well

Noisettes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Domeniul Ştirbey s-a dovedit un spaţiu cât se poate de ofertant pentru a continua moda festivalurilor "la iarbă verde", în afara Bucureştiului, îmbiindu-i pe participanţi pe alei răcoroase, la terase amplasate în cadrul idilic oferit de pajişti şi pădure, lacul cu lebede şi arhitectura deosebită a palatului şi bisericii. Şi se pare că bucureştenii apreciază aceste ocazii de a-şi asculta live muzica preferată în altă parte decât pe stadioanele sau în pieţele din Capitală, de a explora un spaţiu nou şi a-şi marca vizita cu numeroase fotografii. "Am ajuns la B'estfest", glumea cineva la intrare, după drumul străbătut din Bucureşti.

Potrivit organizatorilor festivalului, circa 6.000 de abonamente au fost vândute pentru Summer Well, al cărui line-up a atras un public foarte tânăr, cu o medie pe la 20 de ani. Fiecare formaţie şi-a găsit fanii entuziaşti în rândul acestui public, deşi angajaţii de pe Domeniul Ştirbey nu păreau să înţeleagă cine a venit şi ce cântă. "E rock englezesc", îi explica un paznic colegului său.

Dacă la primele concerte de după-amiază - Chew Lips, Graffiti6 şi Mystery Jets -, cei mai mulţi au preferat să urmărească trupele stând pe iarbă, cu o bere, la începerea concertului Noisettes, lumea a venit în valuri în faţa scenei şi nu a fost deloc dezamăgită de prestaţia trupei, în special de cea a solistei Shingai Shoniwa, care şi-a făcut apariţia într-un costum sumar auriu, cu o haină uşoară de vară, albă, cu trenă pe care o agita întruna şi cu un accesoriu tot auriu pe cap, dansând ca la cabaret. După prima piesă - "Saturday Night" - Shoniwa a strigat "Mulţumesc!". Publicul, deja cucerit, nu a aşteptat prea mult să se bucure alături de ea, la îndemnul: "Ne distrăm în seara asta sau ce facem? Nu luăm niciun prizonier. Este timpul să dansăm!".

După o nouă rundă de dans pe "Don't Upset The Rythm", cântăreaţa a amintit de prima venire a trupei în România, în mai anul trrecut, când "mulţi dintre voi aţi înfruntat ploaia să ne vedeţi" şi a mulţumit. De altfel, ea a ţinut să aducă un omagiu fanilor români, inserând "Bucharest" în mai multe melodii, promiţând să revină şi lăudând publicul. Printre hiturile "Wild Young Hearts", interpretat de solistă şi la bass şi de public cu un dans de zile mari, şi "Every Now and Then", au fost introduse piese noi, dar şi "Don't Give Up", de pe primul album al trupei, intitulat "What's The Time Mr Wolf?".

După ce s-a întins pe jos, a făcut roata pe scenă şi s-a urcat pe tobe, Shoniwa a "plonjat" în mulţime, stând pe umerii unui membru al echipei sale, în faţa scenei, cântând cu publicul "Never Forget You". Dezlănţuirea care a însoţit această piesă, a fost urmată de aclamaţii şi cereri de bis, însă trupa nu a revenit pe scenă, după circa o oră de concert, lăsându-i pe mulţi cu sentimentul că a fost grozav, dar prea puţin.

Seara s-a încheiat cu concertul lui Plan B, deschis cu interpretări pline de ironie şi umor ale pieselor "Barbra Streisand" şi "I Like to Move It", dar şi cu un număr de beatbox care a însoţit melodia "Ain't No Sunshine When She's Gone", după care cântăreţul a introdus mai multe piese de pe noul său album.

Summer Well continuă duminică, când vor urca pe scena festivalului Alex Clare, Chapel Club, The Wombats, The Raveonettes şi Interpol.

În ceea ce priveşte organizarea festivalului, participanţii nu s-au putut plânge în ceea ce priveşte oferta de băutură şi mâncare, aceasta fiind variată, la preţuri decente şi în suficiente puncte de vânzare. Nnumărul toaletelor s-a dovedit însă insuficient, participanţii fiind nevoiţi să stea la cozi lungi între concerte şi runde de bere.

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici