Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie 2013

Nominalizările pentru cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar, care va avea loc pe 24 februarie 2013, la Los Angeles, vor fi anunţate pe 10 ianuarie 2013, cu cinci zile mai devreme decât se anunţase iniţial, au precizat, marţi, reprezentanţii Academiei de film americane.

198 afișări
Imaginea articolului Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie 2013

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În martie, Academia de film americană, organizaţia care decernează premiile Oscar, a anunţat că lista nominalizărilor va fi dată publicităţii pe 15 ianuarie 2013. Acea dată a fost în cele din urmă devansată, pentru că organizatorii galei doresc să lase să treacă mai mult timp între anunţarea nominalizărilor şi ceremonia de decernare a premiilor.

"Pentru a acorda mai mult timp membrilor (industriei cinematografice) şi publicului pentru a vedea filmele nominalizate, academia va dezvălui numele nominalizaţilor (...) pe 10 ianuarie", se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul Academiei de film americane.

Data la care vor fi decernate Oscarurile a fost menţinută - 24 februarie 2013 -, iar gala va avea loc în fostul Kodak Theatre din Los Angeles, denumit în prezent Dolby Theatre, după numele noului sponsor.

Cei aproximativ 6.000 de membri ai Academiei de film americane vor începe să voteze pentru filmele şi actorii preferaţi pe internet - o premieră în istoria premiilor Oscar - din 17 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici