Norman Mailer, recompensat postum cu Bad Sex in Fiction Award

Regretatul scriitor Norman Mailer, o prezenţă dominantă în literatura americană în ultimele şase decenii şi câştigător a două premii Pulitzer, a fost recompensat postum cu Bad Sex in Fiction Award, pentru cea mai proastă scenă de sex dintr-o operă literară.

3 afișări
Imaginea articolului Norman Mailer, recompensat postum cu Bad Sex in Fiction Award

Norman Mailer, recompensat postum cu Bad Sex in Fiction Award

"Suntem siguri că ar fi primit premiul cu foarte multă jovialitate", a declarat juriul despre Mailer, care a murit pe 10 noiembrie din cauza unei insuficienţe renale, la vârsta de 84 de ani.

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 14-a ediţie, este acordat de revista Literary Review pentru cea mai bizară descriere a unui act sexual dintr-o operă literară, în intenţia de a-i descuraja pe ceilalţi scriitori să redacteze scene sexuale lipsite de gust. În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos.

Juriul a adus un omagiu lui Mailer, privit ca un mare scriitor american şi respectat pentru "jurnalismul inovator, spiritul combativ şi iubirea lui pentru viaţă".

Totuşi, juriul nu putut rezista să nu-i acorde acest premiu pentru un pasaj grafic din romanul său "Castelul din pădure".

Mailer, cunoscut pentru proza lui muşcătoare, aplecarea spre controversă şi personalitatea exacerbată, a provocat şi şi-a înfuriat cititorii cu vederile lui extrem de critice asupra politicii duse de Statele Unite în Vietnam şi Irak.

Pasajul câştigător, care lasă puţin loc imaginaţiei, începe cu: "Deci Klara şi-a întors capul spre picior lui şi şi-a pus partea ei nedemnă de a fi pomenită pe nasul lui fornăitor iar gura sa a luat bătrânul lui baros între buze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici