Noua Zeelandă: Un câine a donat sânge pentru a salva viaţa unei pisici

Tradiţionalele neînţelegeri dintre câini şi pisici au fost suspendate provizoriu atunci când o pisică din Noua Zeelandă a fost salvată graţie unei transfuzii de sânge prelevat de la un câine, acesta fiind un caz rar de transfuzie între specii, a anunţat miercuri presa internaţională.

213 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă: Un câine a donat sânge pentru a salva viaţa unei pisici

Noua Zeelandă: Un câine a donat sânge pentru a salva viaţa unei pisici (Imagine: Ana Poenariu/ Arhiva Mediafax Foto)

Rory, o pisică cu blana roşcată, a înghiţit o capsulă de otravă contra şobolanilor şi a fost dusă de stăpâna ei, Kim Edwards, la serviciul de urgenţe veterinare din oraşul Tauranga, au precizat jurnaliştii neozeelandezi.

Starea de sănătate a pisicii se deteriora rapid şi ea avea nevoie de o transfuzie sangvină urgentă, însă medicul veterinar, Kate Heller, nu avea la dispoziţie suficient timp pentru a trimite un eşantion la laborator pentru a testa grupa sangvină a felinei.

Ea a decis să folosească sânge de câine, pe care l-a prelevat de la un labrador, animalul de companie al vecinei sale. "Oamenii vor crede că procedura a fost cu adevărat riscantă şi, într-adevăr, aşa a fost. Însă a funcţionat şi am reuşit să-i salvăm viaţa", a declarat Kate Heller pentru New Zealand Herald.

"Medicii veterinari au făcut într-adevăr tot ce a fost posibil şi chiar mai mult decât atât. E incredibil că soluţia lor a funcţionat", a declarat, bucuroasă, stăpâna pisicii. La câteva zile după acel incident, "Rory s-a vindecat complet. Şi nu avem o pisică care latră sau care ne aduce ziarul", a adăugat aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici