Noul album al trupei Rammstein, interzis în magazine

Cel mai recent album al trupei Rammstein, "Liebe ist Fuer Alle Da", nu va mai fi expus în magazine pentru că promovează practicile sadomasochiste, potrivit unei hotărâri luate de autorităţile din Germania.

188 afișări
Imaginea articolului Noul album al trupei Rammstein, interzis în magazine

Noul album al trupei Rammstein, interzis în magazine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialităţile germane au fost deranjate de versurile piesei intitulate "Ich tue Dir Weh/ I Want to Hurt You", dar şi de coperta albumului, pe care apare chitaristul Richard Kruspe, ţinând pe genunchi o femeie goală care poartă doar o mască.

Albumul, intitulat "Liebe ist Fuer Alle Da/ Love is For All", devenit un hit pe plan internaţional, a fost lansat în urmă cu o lună de Universal Music. Albumul s-a situat deja pe prima poziţie în topurile muzicale din Germania, Elveţia, Austria, Danemarca, Republica Cehă, Finlanda şi Olanda, pe locul al doilea în Franţa şi pe locul al treilea în Suedia şi Belgia. În Statele Unite a debutat direct pe poziţia a 13-a, un record pentru trupa Rammstein.

Reprezentanţii German Federal Office for the Examination of Media Harmful to Young People din Bonn au criticat şi single-ul "Pussy", considerând că versurile acestei piese îi stimulează pe ascultători să practice sexul neprotejat, în ciuda riscului de infectare cu HIV. Totuşi, nu acest cântec a fost cel care a stat la baza deciziei de interzicere a albumului.

Şi videoclipul piesei "Pussy" a provocat rumoare, el prezentând câteva scene în care membrii trupei Rammstein par să participe la scene sexuale, deşi surse apropiate rockerilor germani au declarat că aceştia au folosit dubluri în timpul filmării clipului.

Distribuitorii germani au păreri împărţite în legătură cu interzicerea albumului, care va intra în vigoare de miercuri. Unii dintre ei cer interzicerea totală a albumului, alţii sunt de părere că materialul va fi vândut pe sub tejghea persoanelor cu vârsta peste 18 ani, vânzările urmând să fie impulsionate de publicitatea creată de această decizie.

De la lansarea trupei, în 1994, Rammstein a provocat numeroase controverse prin albumele sale, care au atacat subiecte tabu, precum sadomasochismul, homosexualitatea, incestul, violul, necrofilia, piromania, canibalismul şi violenţele sexuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici