"Nu există ţară pentru bătrâni" a dominat premiile decernate de Online Film Critics Society

Thriller-ul "Nu există ţară pentru bătrâni", de Joel şi Ethan Coen, a câştigat, miercuri, şase premii din partea Online Film Critics Society, printre care şi pentru cel mai bun film al anului 2007, informează variety.com.

1 afișare
Imaginea articolului "Nu există ţară pentru bătrâni" a dominat premiile decernate de Online Film Critics Society

"Nu există ţară pentru bătrâni" a dominat premiile decernate de Online Film Critics Society

Potrivit sursei citate, la cea de-a 11-a ediţie anuală a Online Film Critics Society, thriller-ul "Nu există ţară pentru bătrâni" a primit şase premii, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Joel şi Ethan Coen), "cel mai bun actor în rol secundar" (Javier Bardem), "cel mai bun scenariu adaptat" (fraţii Coen), "cea mai bună editare" şi "cea mai bună imagine".

Britanicul Daniel Day-Lewis a primit premiul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru partitura din "There Will Be Blood", în timp ce compatrioata sa Julie Christie a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea unei victime a maladiei Alzheimer în "Away from Her".

Amy Ryan a primit prermiul pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru partitura din "Dispărută fără urmă", filmul de debut al lui Ben Affleck.

Sarah Polley a primit premiul pentru cel mai bun debut regizoral, pentru pelicula "Away From Her", în timp ce Nikki Blonsky a primit premiul pentru cel mai bun interpret debutant, pentru rolul din musicalul "Hairspray - Intrigi de culise".

Premiul pentru cel mai bun scenariu original a revenit lui Diablo Cody, pentru comedia "Juno", premiul pentru cea mai bună coloană sonoră a revenit lui Johnny Greenwood, pentru "There Will Be Blood", iar premiul pentru cel mai bun documentar a fost acordat producţiei "The King of Kong".

Printre câştigătorii ediţiei de anul acesta a Online Film Critics Society s-au mai numărat "The Diving Bell and the Butterfly" (cel mai bun film străin) şi "Ratatouille" (cel mai bun film animat).

Online Film Critics Society este o societate internaţională de jurnalişti de cinema care activează pe internet.

În timp ce diferitele asociaţii de critici de film care decernează premii în sezonul de dinaintea Oscarurilor rareori se pun de acord, membrii acestora ajută la restrângerea spectrului de posibili nominalizaţi la distincţiile oferite de Academia Americană de Film.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 22 ianuarie, iar ceremonia de decernare a acestor prestigioase distincţii va avea loc pe 24 februarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici