"Nu există ţară pentru bătrâni", Daniel Day-Lewis şi Julie Christie, favoriţii criticilor la Oscar

Filmele "Nu există ţară pentru bătrâni" şi "Juno" şi actorii Daniel Day-Lewis şi Julie Christie sunt consideraţi favoriţi la Oscaruri de către critici, unul dintre aceştia numindu-l pe Cristian Mungiu drept posibil candidat la premiul Academiei Americane pentru cel mai bun regizor.

1 afișare
Imaginea articolului "Nu există ţară pentru bătrâni", Daniel Day-Lewis şi Julie Christie, favoriţii criticilor la Oscar

Filmul "Nu există ţară pentru bătrâni", în regia lui Ethan şi Joel Coen

Majoritatea criticilor îl dau ca favorit la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rolul principal pe britanicul Daniel Day-Lewis, pentru partitura din filmul lui Paul Thomas Anderson "There Will Be Blood". Lungmetrajul este, la rândul lui, inclus printre favoriţii la premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului.

La fel de populară se dovedeşte a fi Julie Christie în "Away From Her", un lucru care indică faptul că britanicii conduc anul acesta în cursa pentru premiile Oscar.

Nominalizările la premiile Academiei Americane de Film vor fi anunţate pe 22 ianuarie, iar ce-a de-a 80-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie.

Anul acesta, în mod surprinzător, criticii s-au arătat aproape unanimi în alegerile lor, mai ales în ceea ce priveşte peliculele "Nu există ţară pentru bătrâni", în regia lui Ethan şi Joel Coen, şi "Juno", în regia lui Jason Reitman.

În anii trecuţi, criticii se plângeau de lipsa filmelor de calitate, dar anul acesta au lăudat oferta din cinematografe. În acelaşi timp, aceştia au criticat decizia marilor studiouri de a lansa atât de multe filme bune într-o perioadă prea scurtă de timp.

Criticul Peter Rainer, de la The Christian Science Monitor mizează pe pelicula lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", care nu a fost acceptată în lista lungă a nominalizărilor pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Astfel acesta a nominalizat "4,3,2" la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cea mai bună actriţă" (Anamaria Marinca) şi "cel mai bun scenariu original". Ceilalţi favoriţi ai criticului sunt fraţii Coen (cel mai bun scenariu adaptat), cu "Nu există ţară pentru bătrâni", Hal Holbrook (cel mai bun actor în rol secundar), pentru "Into the Wild", şi Cate Blanchett (cea mai bună actriţă în rol secundar), pentru "I'm Not There".

La categoria "cel mai bun film" criticii dau ca favorite producţiile "Juno", "Nu există ţară pentru bătrâni", "Michael Clayton", "There Will Be Blood" şi "Scafandrul şi fluturele", în timp ce la categoria "cel mai bun regizor" sunt preferaţi Julian Schnabel ("Scafandrul şi fluturele"), Sidney Lumet ("Before the Devil Knows You're Dead"), fraţii Coen ("Nu există ţară pentru bătrâni"), Ang Lee ("Lust, Caution") şi Paul Thomas Anderson ("There Will Be Blood").

La acest sondaj au participat Peter Rainer (The Christian Science Monitor), Leonard Maltin (Entertainment Tonight), (Rolling Stone), Richard Roeper (Ebert & Roeper), Kenneth Turan (Los Angeles Times), Desson Thomson (The Washington Post), David Ansen (Newsweek) şi Joe Morgenstern (The Wall Street Journal).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici