"Nu există ţară pentru bătrâni", marele câştigător la premiile Cercului Criticilor din New York

Drama "Nu există ţară pentru bătrâni", în regia fraţilor Joel şi Ethan Coen, a dominat ediţia din 2007 a premiilor decernate de Cercul Criticilor de Film din New York, fiind recompensată cu patru distincţii, printre care şi cea pentru cel mai bun lungmetraj al anului.

4 afișări
Imaginea articolului "Nu există ţară pentru bătrâni", marele câştigător la premiile Cercului Criticilor din New York

"Nu există ţară pentru bătrâni", marele câştigător la premiile Cercului Criticilor din New York

Adaptarea romanului cu acelaşi titlu scris de Cormac McCarthy, care a stârnit vâlvă printre criticii de la Cannes, a mai primit premiul pentru cel mai bun scenariu. De asemenea, premiul pentru regie a revenit fraţilor Coen, în timp ce Javier Bardem, care în "Nu există ţară pentru bătrâni"  joacă un magistral rol negativ, a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Sarah Polley a fost desemnată cel mai bun regizor debutant pentru pelicula "Away from Her", în timp ce interpreta principală a producţiei, Julie Christie, a fost desemnată cea mai bună actriţă.

Daniel Day-Lewis a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din "There will be Blood", în timp ce Robert Elswit a fost desemnat cel mai bun director de imagine, pentru munca sa la aceeaşi peliculă.

Amy Ryan a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul interpretat în drama poliţistă "Dispărută fără urmă", în regia lui Ben Affleck.

Premiul pentru cel mai bun film străin a revenit peliculei "Viaţa celorlalţi", în regia lui Florian Henckel von Donnersmarck, care a fost recompensată anul acesta cu premiul Oscar.

Premiul pentru cel mai bun film de animaţie a revenit dramei "Persepolis", în regia lui Marjane Satrapi & Vincent Paronnaud, în timp ce "No End in Sight", o critică acidă a administraţiei Bush şi a modului în care aceasta a făcut faţă consecinţelor invaziei din Irak, a primit titlul de cel mai bun documentar.

Regizorul american Sidney Lumet a fost recompensat cu premiul special pentru întreaga carieră.

Premiile acordate de Cercul Criticilor din New York, alături de distincţiile acordate de celelalte mari asociaţii de film americane, pot face o selecţie a favoriţilor la premiile Academiei Americane de Film, decernate în februarie. National Board of Review of Motion Pictures, prima mare asociaţie care deschide sezonul premiilor de dinaintea Oscarurilor, a desemnat drept cel mai bun film pelicula fraţilor Coen, "Nu există ţară pentru bătrâni", în timp ce Asociaţia Criticilor de Film din Los Angeles a ales lungmetrajul "There will be Blood".

Marţi vor fi anunţate nominalizările la Critics Choice Awards, acestea fiind urmate, joi, de nominalizările la premiile Globul de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici