"Nu există ţară pentru bătrâni", recompensat de Sindicatul Producătorilor Americani

"Nu există ţară pentru bătrâni", în regia fraţilor Joel şi Ethan Coen, a fost recompensat, sâmbătă seara, cu premiul pentru cel mai bun lungmetraj al anului acordat de Sindicatul Producătorilor de la Hollywood (PGA), întărindu-şi astfel statutul de favorit la premiile Oscar.

1 afișare
Imaginea articolului "Nu există ţară pentru bătrâni", recompensat de Sindicatul Producătorilor Americani

"Nu există ţară pentru bătrâni", recompensat de Sindicatul Producătorilor Americani

Alături de thriller-ul "Nu există ţară pentru bătrâni" au mai fost nominalizate drama franco-americană "Scafandrul şi fluturele/ Le scaphandre et le papillon", de Julian Schnabel, comedia "Juno", de Jason Reitman, şi dramele "Michael Clayton", de Tony Gilroy, şi "There Will Be Blood", de Paul Thomas Anderson.

Premiul pentru cel mai bun documentar a revenit producţiei "Sicko", de Michael Moore, în timp ce la categoria animaţie a fost recompensat "Ratatouille", de Brad Bird.

Premiile acordate de Sindicatul Producătorilor Americani au fost anunţate sâmbătă seara, la un hotel din Beverly Hills, California.

"Nu există ţară pentru bătrâni",nominalizat de opt ori la Oscaruri, a obţinut deja premiul pentru regie (Joel şi Ethan Coen) din partea Sindicatului Regizorilor Americani (Directors Guild of America) şi pe cel pentru cea mai bună distribuţie din partea Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild).

 

 

Mai mult decât Globurile de Aur, premiile acordate de sindicatele producătorilor, regizorilor şi actorilor americani sunt considerate drept indicatori fiabili ai câştigătorilor premiilor Oscar, decernate, anul acesta pe 24 februarie. Motivul este unul simplu - membrii electori ai acestor asociaţii fac parte şi din colegiul electoral al Academiei Americane de Film, care decide soarta premiilor Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici