Nuntă în familia regală a Marii Britanii. UPDATE: Prinţesa Eugenie s-a căsătorit cu omul de afaceri, Jack Brooksbank | FOTO, VIDEO

Prinţesa Eugenie, nepoata reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, s-a căsătorit cu logodnicul său, omul de afaceri Jack Brooksbank, vineri, la capela St. George de la Castelul Windsor.

4854 afișări
Imaginea articolului Nuntă în familia regală a Marii Britanii. UPDATE: Prinţesa Eugenie s-a căsătorit cu omul de afaceri, Jack Brooksbank | FOTO, VIDEO

Nuntă în familia regală a Marii Britanii. UPDATE: Prinţesa Eugenie s-a căsătorit cu omul de afaceri, Jack Brooksbank | VIDEO

VEZI MAI JOS GALERIE FOTO

După ceremonia de căsătorie de la capelă - care a găzduit, pe 19 mai, căsătoria prinţului Harry al Marii Britanii cu fosta actriţă americană Meghan Markle -, care a avut loc vineri, de la ora 10.00 GMT, mirii au făcut un tur în caleaşcă prin Windsor.

Mireasa a purtat o rochie albă, cu trenă foarte lungă, semnată de designerii britanici Peter Pilotto şi Christopher De Vos, la care a asortat o tiară cu diamante şi smaralde împrumutată pentru acest eveniment de la regina Elizabeth. Partea din spate a rochiei a fost special concepută să nu ascundă cicatricea unei operaţii pe care a suferit-o la vârsta de 12 ani, când a fost diagnosticată cu scolioză. "Este un mod drăguţ de a onora oamenii care au avut grijă de mine şi o modalitate de a-mi arăta sprijinul pentru persoanele care suferă" din cauza acestei boli, a declarat prinţesa pentru postul ITV, care a difuzat în direct imagini de la eveniment.

Aproximativ 1.200 de persoane obişnuite au fost invitate să asiste la ceremonia de căsătorie de la capelă.

Iar printre cele câteva sute de invitaţi la nunta propriu-zisă se numără membri ai familiei regale britanice - regina Elizabeth a II-a şi prinţul consort Philip, ducesa Kate de Cambridge şi soţul acesteia, prinţul William, ducii Meghan şi Harry de Sussex -, dar şi vedete precum top-modelele Cara Delevingne, Kate Moss şi Naomi Campbell, actriţele Demi Moore şi Liv Tyler şi cântăreţii Ellie Goulding şi Robbie Williams.

Ca şi la nunta prinţului Harry, unchiul lor, prinţul George, în vârstă de cinci ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de trei ani, au făcut parte din alaiul de domnişoare şi domni de onoare. Li s-au alăturat, printre alţii, Theodora "Teddy" Rose, fiica în vârstă de cinci ani a muzicianului Robbie Williams şi a actriţei Ayda Field, Maud Windsor, în vârstă de patru ani, fiica lordului Freddie Windsor şi a actriţei Sophie Winkleman, dar şi Louis de Givenchy, în vârstă de 6 ani, fiul bancherului francez Olivier de Givenchy.

Recepţia de după ceremonia de căsătorie are loc la castelul Windsor, fiind oferită de regina Elizabeth a II-a.

O altă petrecere va fi organizată vineri seară, de această dată fiind oferită de tatăl miresei, prinţul Andrew, la Royal Lodge, proprietatea acestuia de pe domeniul Windsor.

Potrivit unor surse apropiate viitorilor miri, nunta a fost organizată după principiul "100 % fără plastic".

Iar tortul de nuntă, cu cinci etaje, ciocolată şi "red velvet" (catifea roşie), descris drept "tradiţional cu o tuşă modernă", este o creaţie a britanicei Sophie Cabot.

Costurile evenimentului sunt aproximate la 3 milioane de euro.

Prinţesa Eugenie - fiica prinţului Andrew şi a lui Sarah, ducesă de York - şi Jack Brooksbank, un comerciant de vinuri fără titlu nobiliar, au o relaţie de şapte ani şi s-au logodit într-o vacanţă în Nicaragua, la începutul lunii ianuarie.

Informaţia despre logodnă a fost confirmată de casa regală pe 22 ianuarie.

Prinţesa Eugenie l-a cunoscut pe logodnicul ei într-o vacanţă petrecută la schi în Verbier, Elveţia. Relaţia a rezistat şi la distanţă, atunci când prinţesa Eugenie, în vârstă de 28 de ani, s-a mutat la New York pentru a lucra ca director asociat la casa de licitaţii online Hauser & Wirth.

În urmă cu câteva luni, Eugenie s-a mutat într-un apartament de trei camere de lângă palatul Kensington, unde este vecină cu verii ei prinţii Harry şi William.

Jack Brooksbank, în vârstă de 32 de ani, fost manager al clubului exclusivist Mahiki din Mayfair, Londra, şi care, în prezent, este brand manager pentru Casamigos - companie producătoare de tequila înfiinţată în 2013 de George Clooney -, este foarte apropiat de părinţii prinţesei Eugenie, care au divorţat în 1996.

Prinţesa Eugenie Victoria Helena de York, născută pe 23 martie 1990, este mezina prinţului Andrew, al treilea copil al reginei Elizabeth şi al prinţului Philip şi al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Eugenie este a noua în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Deşi nu trebuia să ceară consimţământul reginei pentru a se căsători - doar primii şase succesori la tronul Marii Britanii trebuie să respecte regula, altfel pierd acest drept -, apropiaţi ai familiei regale spun că prinţesa Eugenie a făcut acest lucru, în semn de respect şi pentru că este foarte apropiată de bunica sa.

Deşi Eugenie va rămâne prinţesă, soţul ei nu va primi un titlu nobiliar după căsătorie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici