Lindsey Buckingham şi-a dat în judecată colegii din Fleetwood Mac şi le cere despăgubiri

Chitaristul Lindsey Buckingham şi-a dat în judecată colegii din trupa Fleetwood Mac şi îi acuză pe aceştia de încălcarea termenilor contractului încheiat cu ei, în condiţiile în care ar fi putut câştiga mai multe milioane de dolari din turneul susţinut anul acesta, din care a fost concediat.

138 afișări
Imaginea articolului Lindsey Buckingham şi-a dat în judecată colegii din Fleetwood Mac şi le cere despăgubiri

Lindsey Buckingham şi-a dat în judecată colegii din Fleetwood Mac şi le cere despăgubiri

În luna aprilie, grupul rock Fleetwood Mac a anunţat că va pleca într-un nou turneu, însă fără chitaristul Lindsey Buckingham, care a fost concediat şi va fi înlocuit, pe rând, de Mike Campbell, de la formaţia Tom Petty & The Heartbreakers, şi de Neil Finn, de la Crowded House.

Buckingham, în vârstă de 69 de ani, unul dintre cei mai influenţi membri ai trupei britanico-americane, le-a intentat proces foştilor colegi. Potrivit documentelor depuse la o instanţă din Los Angeles, conflictul a avut drept cauză o nepotrivire de programe, Buckingham dorind să susţină nişte concerte solo în timpul turneului din 2018-2019 al Fleetwood Mac.

Chitaristul spune că din acest turneu, care s-a încheiat săptămâna trecută, membrii trupei ar fi câştigat fiecare aproximativ 12 - 14 milioane de dolari, potrivit Reuters.

Trupa Fleetwood Mac nu a făcut niciun comentariu privind acest proces.

Buckingham a cântat cu trupa Fleetwood Mac între anii 1975 şi 1987 şi apoi din 1997 şi a acompaniat-o şi pe cântăreaţa Christine McVie pentru propriul lor proiect, anul trecut.

În 2014, grupul Fleetwood Mac s-a reunit în formulă completă, odată cu revenirea în rândul formaţiei a cântăreţei Christine McVie, şi a susţinut un turneu nord-american. Christine McVie (voce, clape) s-a alăturat după 16 ani de absenţă acestui grup celebru american, înfiinţat în 1967, de Mick Fleetwood şi de fostul ei soţ, John McVie, cărora li s-au alăturat, în 1975, Lindsey Buckingham şi Stevie Nicks.

Trupa rock britanico-americană Fleetwood Mac a cunoscut numeroase schimbări de componenţă şi diferite niveluri de succes. De la înfiinţarea trupei şi până în 1974, nicio formulă a trupei nu a durat mai mult de doi ani. Perioadele de succes ale trupei au fost cea de blues, de la sfârşitul anilor 1960, când în fruntea ei se afla chitaristul Peter Green, şi cea dintre anii 1975 - 1987, când grupul a adoptat numeroase influenţe pop.

Grupul Fleetwood Mac a vândut de-a lungul anilor circa 120 de milioane de albume pe plan mondial. Grupul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici