Nunta princiară de la Monaco în imagini - GALERIE FOTO

Prinţul Albert al II-lea de Monaco s-a căsătorit religios, sâmbătă, cu Charlene Wittstock, care a devenit principesa Charlene de Monaco, în cadrul unei ceremonii care a fost transmisă pe ecrane uriaşe amplasate în tot oraşul.

5643 afișări
Imaginea articolului Nunta princiară de la Monaco în imagini - GALERIE FOTO

Nunta princiară de la Monaco în imagini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ceremonia oficiată de arhiepiscopul de Monaco, monseniorul Bernard Barsi, a inclus mai multe momente muzicale, în interpretarea corului, dar şi a unor artişti invitaţi, printre care Pumela Matshikiza, care a interpretat melodia sud-africană, soprana americană Renée Fleming şi cântăreţul italian Andrea Bocelli, care a cântat "Ave Maria", spre finalul slujbei.

VEZI AICI GALERIA FOTO

Principesa Charlene a ales o rochie din mătase ivorie, fără mâneci, cu trenă lungă, cu broderii din mii de cristale Swarovski şi perle, un voal lung, şi a avut părul prins în coc.

La rândul său, prinţul Albert a purtat o uniformă crem, ţinuta clasică a gărzilor palatului din Monaco. Mânecile uniformei sunt brodate cu frunze de stejar şi de măslin, iar tunica este închisă cu butoni aurii, cu monogramă. Mirele poartă medalii care reprezintă Ordinul Sfântului Charles, Ordinul Grimaldi şi Legiunea de Onoare Franceză. Pe material mai este, de asemenea, brodată o rozetă ce reprezintă Coroana de Monaco.

Prinţii Albert şi Charlene de Monaco, declaraţi soţ şi soţie, au părăsit Palatul princiar unde a avut loc ceremonia religioasă de o oră şi jumătate, în aplauzele şi uralele invitaţilor care le aruncau flori albe în cale. Ei au urcat într-un automobil negru decapotabil în care au mers pe străzile oraşului salutând oamenii adunaţi să îi felicite.

Cuplul princiar a ajuns la biserica Saint Devote, numită după sfântul care patronează Monaco, unde o mulţime de oameni i-au aclamat pe proaspăt căsătoriţi, fluturând steguleţe.

În capelă, cuplul a ascultat din nou muzică religioasă corală, a fost rostită o rugăciune, iar mireasa a izbucnit în lacrimi. Prinţesa şi-a depus apoi buchetul de mireasă la picioarele unei statuete reprezentând-o pe Fecioara Maria, ca un omagiu adus acesteia, aşa cum cere tradiţia la Monaco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici