O americancă va plăti 50.000 de dolari pentru clona câinelui său

Cercetătorii sud-coreeni care au realizat prima clonă a unui câine în 2005 au primit prima comandă comercială de clonare a unui patruped de la o femeie din SUA care a cerut să îi cloneze câinele, un pitbull terrier, pentru care va plăti 50.000 de dolari, relatează Financial Tiimes.

1 afișare
Imaginea articolului O americancă va plăti 50.000 de dolari pentru clona câinelui său

O americancă va plăti 50.000 de dolari pentru clona câinelui său

Experţii sud-coreeni speră ca această comandă să deschidă calea altor cereri şi să ajungă la o producţie de până la 500 de animale de casă clonate pe an.

"Am primit o comandă din partea unei femei din America de a-i clona câinele, Booger", a spus Ra Jeong-Chan, director executiv al RNL Bio, compania coreeană ce va asista oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Seul pentru crearea lui Booger II.

"Femeia are dizabilităţi şi are probleme cu deplasarea, aşa că Booger i-a fost de mare ajutor şi acum îl vrea înapoi", a adăugat Ra Jeong-Chan.

Preţul clonării unui câine este de 150.000 de dolari, dar pentru că este vorba de prima comandă şi pentru că femeia a fost de acord să facă public evenimentul, ea va plăti doar 50.000 de dolari.

O echipă de experţi ai Universităţii Naţionale din Seul l-a produs pe Snuppy, primul câine clonat din lume, în anul 2005. Această descoperire remarcabilă a fost umbrită însă de faptul că Hwang Woo-suk, liderul echipei, a falsificat cercetările şi a luat asupra sa meritele creării primei celule stem umane, care este esenţială în procesul de clonare. Investigaţiile ulterioare au dovedit, în final, că Snuppy era o clonă veritabilă.

Oamenii de ştiinţă americani vor trimite celulele lui Booger în Coreea de Sud, unde acestea vor fi plasate în uterul mamei-câine surogat, ceea ce înseamnă că Booger II ar putea să apară pe lume în luna octombrie a acestui an.

Director executiv al RNL Bio a declarat că se aşteaptă să primească cereri de a clona câini antrenaţi, precum cei poliţişti, detectori de bombe sau de droguri, dar a precizat că, deocamdată, vor să mărească producţia de animale de companie până la 100 de exemplare pe an. El a mai spus că decizia de a comercializa clonarea de animale ar putea înlătura toate îndoielile în legătură cu ştiinţa coreeană.

"Cred că avem nevoie de încă doi ani pentru a depăşi toate problemele", a conchis Ra Jeong-Chan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici