O carte împrumutată de la o bibliotecă din SUA, în urmă cu mai bine de 100 de ani, a fost returnată

  • Cartea intitulată "Compozitori Faimoşi" a fost returnată la Biblioteca Publică din St. Paul după peste un secol de la ultimul împrumut, conform fişei din 1919.
  • Primarul Melvin Carter a glumit că nu va exista nicio amendă pentru întârziere, deoarece biblioteca a renunţat la taxele de întârziere în 2019, iar viitorul cărţii, considerată acum un artefact istoric, rămâne nesigur, dar se preconizează că va fi păstrată de bibliotecă.
2405 afișări
Imaginea articolului O carte împrumutată de la o bibliotecă din SUA, în urmă cu mai bine de 100 de ani, a fost returnată

Sursa foto: AP

O carte de bibliotecă care a fost împrumutată acum mai bine de un secol a fost returnată în localitatea St. Paul, Minnesota, SUA. Intitulată "Compozitori Faimoşi" şi prezentând nume precum Bach şi Mozart, volumul a fost descoperit atunci când cineva sorta bunurile unui membru al familiei. Fişa de împrumut a Bibliotecii Publice din St. Paul arată că a fost ultima dată împrumutată în 1919, conform CTV News.

Primarul din St. Paul, Melvin Carter, a glumit într-un tweet sâmbătă că nu va exista nicio amendă. Biblioteca, ca multe altele din ţară, a renunţat la taxele de întârziere în 2019.

Viitorul cărţii este nesigur. John Larson, coordonatorul bibliotecii digitale din St. Paul, a declarat că se îndoieşte că tomul va reveni în circuit din cauza stării sale delicate, dar se aşteaptă ca biblioteca să o păstreze.

"Ajunsese într-un punct în care nu mai este doar o carte veche, ci un artefact.", a spus el.

Larson a menţionat că în cei 25 de ani de când lucrează la bibliotecă, aceasta este cea mai veche carte pe care a văzut-o returnată.

"Au mai fost situaţii când au fost returnate volume împrumutate de 20 sau 30 de ani, dar niciunul care să fi fost de 100 de ani," a adăugat el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici