O carte pe zi: "Colivia de aur", de Camilla Läckberg/ „Majoritatea femeilor - indiferent cât de bogate şi de succes sunt - au fost înşelate de un bărbat”

"Majoritatea (femeilor) au un fost iubit, un ticălos care le-a înşelat, un mincinos, un trădător care le-a frânt inima şi le-a călcat-o în picioare".

691 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Colivia de aur", de Camilla Läckberg/ „Majoritatea femeilor - indiferent cât de bogate şi de succes sunt - au fost înşelate de un bărbat”

O carte pe zi: "Colivia de aur", de Camilla Läckberg

"De câte ori vor fi înşelate? De câte ori le vor fi spulberate visurile? În faţa lor, se întindea un lung şirag de perle ce reprezentau răutăţile la care aveau să le supună bărbaţii. Să joace rolul secundar, să fie judecate după felul cum arată, să facă eforturi pentru a fi acceptate, pentru a plăcea - toate acestea erau experienţe care uneau femeile de toate vârstele şi din toate timpurile, pretutindeni în lume.

Atunci avu o revelaţie. Avea la dispoziţie o întreagă armată. Care de-abia aştepta să atace. Majoritatea femeilor - indiferent cât de bogate şi de succes sunt - au fost înşelate de un bărbat. Majoritatea au un fost iubit, un ticălos care le-a înşelat, un mincinos, un trădător care le-a frânt inima şi le-a călcat-o în picioare. Un şef care a preferat să-l promoveze pe colegul de lângă doar pentru că e bărbat, deşi avea calificări mai slabe şi era mai puţin competent. Ca să nu mai vorbim de comentariile şi mâinile plimbăreţe la petrecerea de Crăciun a firmei. Majoritatea femeilor au răni de război. Într-un fel sau altul.

Şi totuşi, tac. Lasă de la ele. Sunt mărinimoase. Dau dovadă de înţelegere şi iartă. Îi consolează pe copii când el nu apare, aşa cum a promis. Trec peste insulte. Continuă să-i invite pe părinţii lui la aniversările copiilor, deşi i-au ţinut partea la divorţ şi mai şi comentează jovial că noua lui parteneră e fantastică. Pentru că aşa sunt femeile. Întorc furia înăuntru. Spre ele însele. Nu se lăfăie în prim-plan şi nici nu cer să li se facă dreptate. Fetele bine-crescute nu se bat. Fetele bine-crescute nu ridică vocea. Sunt lucruri care le sunt inoculate femeilor din fragedă pruncie. Femeile primesc, acceptă, poartă răspunderea tuturor relaţiilor, îşi înghit mândria şi se subapreciază până la limita distrugerii".

Sunt gândurile eroinei celui mai recent roman al Camillei Läckberg înainte să înfiinţeze o firmă numită Revenge (Răzbunare), după ce soţul ei a înşelat-o şi a şi părăsit-o, deşi ar fi trebuit să-i fie recunoscător pentru că succesul i se datora ei aproape în întregime. Eroina, Faye Adelheim, se răzbună cumplit, cum probabil ar dori s-o facă majoritatea femeilor înşelate, dacă ar avea puterea şi inteligenţa. "Cine e prizonier într-o colivie de aur are nevoie de divertisment pentru a face faţă".

"Colivia de aur", scriu editorii, este un roman îndrăzneţ despre o femeie care a fost folosită şi trădată, dar care a decis să-şi ia viaţa în propriile mâini. O poveste dramatică despre minciună, izbăvire şi răzbunare. Faye nu era prima femeie din istoria lumii care fusese înjosită de soţul ei, tratată ca o idioată, înlocuită cu o versiune mai tânără. Dar era printre primele care se răzbună.
Romanul poate fi citit ca unul feminist, sau unul poliţist în egală măsură. Personajul principal este memorabil.

Camilla Läckberg este una dintre cele mai citite autoare din lume. Romanele din seria "Fjällbacka", zece la număr, s-au vândut în peste 23 de milioane de exemplare, iar drepturile de publicare au fost achiziţionate în 60 de ţări.

Camilla Läckberg - "Colivia de aur". Editura Trei, colecţia Fiction Connection. Traducere din suedeză şi note de Laura von Weissenberg. 415 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici