O chitară electrică ce se acordează singură, prezentată la Londra

O chitară electrică marca Gibson, primul instrument de acest tip din lume care are un sistem automat ce îi permite să se acordeze singur, a fost prezentată publicului, la Londra.

9 afișări
Imaginea articolului O chitară electrică ce se acordează singură, prezentată la Londra

O chitară electrică ce se acordează singură, prezentată la Londra

Compania americană Gibson, care are sediul la Nashville, Tennessee, a indicat că modelul "Robot" va "schimba pentru totdeauna lumea chitarelor".

Pentru punerea la punct a tehnologiei utilizate de acest instrument au fost necesari 10 ani de muncă. Chitara va fi scoasă la vânzare, vineri, în 400 de magazine specializate din lume. Fiecare magazin va primi maxim 10 exemplare, chitara fiind produsă într-o ediţie limitată, intitulată Les Paul Silverburst. Un model normal "Robot" va fi disponibil începând cu 2008.

Chitara este capabilă să detecteze coardele dezacordate şi să le regleze cu ajutorul unor motoraşe. În Marea Britanie, chitara va fi disponibilă la preţul de 1.400 de lire sterline (1.970 de euro).

Inventatorul chitarei, Chris Adams, a indicat că acest concept este utilizat deja de Billy Corgan de la Smashing Pumpkins şi Matt Bellamy de la Muse şi că Pete Townsend de la The Who s-a arătat interesat de el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici