O cină a simpatizanţilor extremei-drepte în Washington. Elogiul lui Hitler şi scuzele restaurantului

Restaurantul Little Italy din lanţul Maggiano a prezentat public scuze, după ce a găzduit un eveniment cu persoane ce susţin o politică naţionalistă de extremă-dreaptă, în cadrul căruia a fost elogiat Adolf Hitler, informează Washington Post.

375 afișări
Imaginea articolului O cină a simpatizanţilor extremei-drepte în Washington. Elogiul lui Hitler şi scuzele restaurantului

O cină a simpatizanţilor extremei-drepte în Washington. Elogiul lui Hitler şi scuzele restaurantului (Imagine: Mediafax Foto)

Cina la care au participat persoane implicate în politica de extremă-dreaptă a fost găzduită de restaurantul Little Italy şi sponsorizată de National Policy Institute, o organizaţie naţionalistă ce susţine supremaţia rasei albe.

Fapt divers: Organizaţia l-a susţinut pe Donald Trump la alegerile prezidenţiale.

Protestatarii s-au adunat în faţa restaurantului atunci când se desfăşura cina naţionaliştilor, dar au fost îndepărtaţi de forţele de ordine.

După incident, reprezentaţi ai lanţului de restaurante Maggiano, de care aparţine localul Little Italy, au prezentat public scuze.

Declaraţia lui Steve Provost, preşedintele lanţului de 51 de restaurante, a fost publicată pe Facebook. A fost o rezervare inopinată şi înregistrată sub un alt nume, declara Provost. Deţinătorii restaurantului nu ştiau ce grupare se află în spatele evenimentului.

Unul dintre invitaţi ar fi publicat pe Twitter un scurt text în care povestea despre supremaţia rasei albe şi despre Hitler. La finalul postării pe Twitter figura salutul nazist  "Sieg Heil". Steve Provost şi-a cerut scuze şi pentru acest tweet, care-i ofensează pe angajaţii Maggiano, dar şi pe clienţii care vin în restaurante. "Clienţii sunt de toate rasele şi religiile.", spune Provost.

Preşedintele lanţului de restaurante Maggiano a decis să doneze suma de 10,000 de dolari, profitul înregistrat după cina organizaţiei naţionaliste către sediul din Washington al Anti-Defamation League, organizaţie americană cu sediul în New York City, care activează contra discriminării şi defăimării evreilor, ce se autodescrie drept organizaţie pentru drepturile omului.

Mai multe detalii despre incident, aici

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici