Atelier secret de fotografie din secolul XIX, descoperit în podul unei case din New York

  • Un avocat a găsit în podul unei case zeci de poze, rame de aur şi echipament foto vechi de peste 100 de ani
  • David Whitcomb a cumpărat o casă din New York pentru a-şi extinde biroul de avocatură
  • Comoara aparţine fotografului James Hale
224 afișări
Imaginea articolului Atelier secret de fotografie din secolul XIX, descoperit în podul unei case din New York

Atelier secret de fotografie din secolul XIX, descoperit în podul unei case din New York

David Whitcomb, un avocat de 43 de ani din New York, a cumpărat un apartament în speranţa că îşi va extinde casa de avocatură. Nu s-a gândit vreo secundă că va găsi un pod plin cu zeci de rame de aur, poze şi alte echipamente de fotografie care datează de la începutul anilor 1900.

„Odată ce am urcat acolo sus, volumul enorm de lucruri a fost copleşitor, a fost ca o călătorie înapoi în timp, într-o cameră unde nu a mai călcat nimeni de 100 de ani. Apoi, a doua zi când ne-am întors, uitându-ne prin fiecare lucru am început să desluşim povestea şi să aflăm ce sunt aceste lucruri şi ale cui sunt”, povesteşte avocatul newyorkez.

În podul casei se afla un ateler secret de fotografie a fotografului James Hale, recunoscut pentru că a realizat portrete ale femeilor care făceau parte din mişcarea americană pentru drepturile femeilor.

Unul dintre portretele faimoase pe care David şi prietenul lui le-au descoperit a fost cel al lui Susan B. Anthony, conducătoarea mişcării americane pentru drepturi civile.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici