O compoziţie inedită de Johannes Brahms, interpretată în premieră într-un concert organizat de BBC

O lucrare muzicală inedită de Johannes Brahms, descoperită la aproape 160 de ani de când a fost compusă, va fi interpretată în premieră mondială, săptămâna viitoare, în cadrul unui concert organizat şi transmis de postul BBC.

382 afișări
Imaginea articolului O compoziţie inedită de Johannes Brahms, interpretată în premieră într-un concert organizat de BBC

O compoziţie inedită de Johannes Brahms, interpretată în premieră într-un concert organizat de BBC (Imagine: www.JohannesBrahms.com)

Această bucată muzicală foarte scurtă - are o durată de doar două minute -, compusă de Brahms în 1853, la vârsta de 20 de ani, a fost descoperită din întâmplare de dirijorul şi muzicologul britanic Christopher Hogwood în timp ce consulta câteva manuscrise într-o bibliotecă din oraşul Princeton din Statele Unite.

Potrivit BBC, această compoziţie pentru pian, intitulată "Albumblatt", este "o bucată mică, dar perfect construită".

"Este o descoperire incredibilă, care ne arată o parte fascinantă din opera acestui mare compozitor", consideră Roger Wright, directorul Radio 3, postul de muzică clasică din grupul BBC.

Christopher Hogwood a descoperit această compoziţie într-o carte care a aparţinut unui dirijor din oraşul german Göttingen.

Tema din "Albumblatt" a fost utilizată de Brahms, 12 ani mai târziu, într-o compoziţie pentru pian, vioară şi cor, "Opus 40".

Compoziţia va fi interpretată de pianistul maghiar Andra Schiff, în cadrul emisiunii muzicale "Music Matters" de pe postul BBC3, pe 21 ianuarie, începând cu ora 12.15 GMT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici