O falsă biografie a lui Steve Jobs a devenit bestseller în Taiwan

O falsă biografie a lui Steve Jobs, fostul director general al grupului Apple, scrisă de John Cage, a devenit bestseller în Taiwan.

123 afișări
Imaginea articolului O falsă biografie a lui Steve Jobs a devenit bestseller în Taiwan

O falsă biografie a lui Steve Jobs a devenit bestseller în Taiwan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorul cărţii, intitulată "Steve Paul Job's Eleven Pieces of Advice for Young People Today", susţine că acest volum ar fi o traducere în limba chineză a unui volum care este bestseller pe site-ul Amazon. Coperta cărţii, prezentată pe site-ul huffingtonpost.com, precizează faptul că volumul a fost scris de John Cage, "un absolvent al Universităţii Stanford, care a lucrat în calitate de editor-şef la mai multe reviste economice şi financiare de mare circulaţie", informează huffingtonpost.com.

Autorul articolului publicat de Huffington Post precizează însă faptul că în Statele Unite nu a fost publicată nicio carte cu un astfel de titlu.

Biografia oficială a lui Steve Jobs va fi publicată în luna noiembrie, se mai spune în materialul din huffingtonpost.com.

Potrivit cotidianului taiwanez de limbă engleză The China Post, falsa biografie, aflată în vânzare încă din luna aprilie, conţine anecdote despre diverse personalităţi istorice chineze, dar şi aforisme precum "ascultă vocea din inima ta, fă ceea ce vrei să faci".

Publicaţia taiwaneză Apple Daily a anunţat săptămâna trecută că vânzările pentru acest volum, comercializat în cel mai mare magazin local de carte, KingStone, însumează peste 1 milion de dolari taiwanezi - aproximativ 35.000 de dolari americani.

Potrivit blogului MicGadget, dacă acest volum este fals, atunci cartea este ilegală, însă reprezentanţii librăriilor din Taiwan au afirmat săptămâna trecută că "editura le-a prezentat deja documentele de identificare, iar acestea dovedesc că volumul este autorizat", iar cartea se află încă în vânzare pe rafturi.

Steve Jobs este extrem de popular în Taiwan. Joi, fostul premier Yu Shyi-Kun s-a îmbrăcat la fel ca Steve Jobs pentru a promova cinci candidaţi politici, iar un imitator a apărut la începutul acestui an într-un reclamă pentru o băutură locală pe bază de ceai.

Pe de altă parte, o fotografie care îl prezintă pe Steve Jobs extrem de slab a apărut, vineri, pe site-ul TMZ.com. Reprezentanţii acestui site afirmă că fotografia a fost făcută vineri, la două zile după ce Steve Jobs a anunţat că demisionează din funcţia de director general al grupului Apple. În această fotografie, Steve Jobs pare foarte bolnav şi este sprijinit de un bărbat a cărui identitate nu este cunoscută.

Mai multe fotografii cu Steve Jobs, care a anunţat miercuri că demisionează din funcţia de director general al grupului Apple, pe care o va prelua cel mai apropiat colaborator al său, Tim Cook, au apărut în numeroase tabloide pe parcursul acestui an.

Starea de sănătate a lui Steve Jobs, diagnosticat cu cancer pancreatic, a reprezentat o sursă constantă de speculaţii în ultimii ani.

"Am spus întotdeauna că, dacă va veni ziua în care nu-mi voi mai putea îndeplini îndatoririle în calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru", scrie Jobs, într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie şi "comunităţii Apple". "Din nefericire, această zi a venit. Demisionez deci din funcţia de director general al Apple", a adăugat el.

Steve Jobs, în vârstă de 56 de ani, se afla în concediu medical din ianuarie, pentru o durată nedeterminată. Cu doi ani în urmă a suferit o grefă de ficat, iar în 2004 a fost diagnosticat cu cancer de pancreas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici