O femeie afgană de 105 ani a imigrat în Europa cu întreaga familie, pentru o viaţă mai bună - FOTO, VIDEO

O femeie afgană în vârstă de 105 ani se numără printre imigranţii care au ajuns în principala tabără de refugiaţi din Croaţia, în apropiere de graniţa cu Serbia, informează poliţia croată, citată de agenţia Associated Press în pagina electronică.

1190 afișări
Imaginea articolului O femeie afgană de 105 ani a imigrat în Europa cu întreaga familie, pentru o viaţă mai bună - FOTO, VIDEO

O femeie afgană de 105 ani a imigrat în Europa cu întreaga familie, pentru o viaţă mai bună (Imagine: todayonline.com)

Bibihal Uzbeki, originară din Afganistan, se numără printre zecile de mii de imigranţi care fug de război şi sărăcie spre un viitor mai sigur în Europa. Ea a fost adusă marţi pe o targă în principala tabără pentru refugiaţi din Croaţia, Opatovac, după ce a traversat Serbia cu un grup de imigranţi, inclusiv fiul, nepotul ei şi alte rude.

GALERIE FOTO 

"Mă dor picioarele, dar sunt bine", a spus Uzbeki.

Ea a precizat că familia ei formată din 17 membri a călătorit timp de 20 de zile pentru a ajunge în Europa. Ea a adăugat că fiul ei în vârstă de 67 de ani şi nepotul ei în vârstă de 19 ani au cărat-o în spate de multe ori.

"Am avut de multe ori probleme. Am suferit mult", a precizat ea. "Am căzut şi m-am lovit la cap."

Uzbeki şi familia ei s-au îmbarcat într-un tren spre Slovenia, nepotul ei spunând că familia doreşte să ajungă în Suedia.

Peste 260.000 de imigranţi au trecut prin Croaţia începând cu data de 15 septembrie, când Ungaria a închis graniţa cu Serbia, deviind fluxul de refugiaţi spre teritoriul croat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici