O femeie din Siberia a născut o fetiţă de 7,75 kilograme

O femeie din Siberia, care a născut cel de-al doisprezecelea copil, a rămas uimită când a văzut că fetiţa cântărea 7,75 kilograme, relatează Reuters.

2 afișări

Micuţa Nadia s-a născut prin cezariană într-o maternitate din regiunea rusă Altai. Ea mai are opt surori şi trei fraţi, a explicat un reporter local.

"Am fost şocaţi", a declarat mama fetiţei, Tatyana Barabanova, în vârstă de 43 de ani. "Am mâncat orice. Cum nu aveam bani pentru mâncare specială, am mâncat roşii, cartofi şi alimente nesănătoase", a mai explicat aceasta, adăugând că şi ceilalţi copii ai ei au cântărit la naştere peste cinci kilograme.

În Cartea Recordurilor pentru greutatea la naştere au intrat doi băieţei, unul de 10,2 kilograme, născut în Italia, în 1955, iar celălalt de 10,8 kilograme, născut în Statele Unite, în 1879, care a murit 11 ore mai târziu.

Greutatea medie pentru un nou-născut sănătos este de 3,2 kilograme, conform datelor Organizaţiei Mondiale de Sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici