O fiolă de parfum de pe vremea lui Iisus, descoperită în Israel

Câţiva arheologi franciscani au descoperit o fiolă de parfum asemănătoare celor utilizate de femeile din Antichitate, într-o zonă din fostul oraş biblic Magdala, situat în prezent pe teritoriul Israelului.

124 afișări
Imaginea articolului O fiolă de parfum de pe vremea lui Iisus, descoperită în Israel

O fiolă de parfum de pe vremea lui Iisus, descoperită în Israel (Imagine: www.terrasanta.net)

Unguentul parfumat a fost găsit intact pe fundul unei piscine complet acoperită cu nămol, alături de fire de păr şi de obiecte pentru machiaj, potrivit conducătorului grupului Studium Biblicum Franciscanum, citat de site-ul Terrasanta.net.religious.

"Dacă analizele o vor confirma, această fiolă ar putea fi asemănătoare cu parfumurile şi unguentele folosite de Maria Magdalena pentru a spăla picioarele lui Iisus Cristos", a declarat Stefano de Luca, arheologul şef al echipei de cercetători.

Maria Magdalena este considerată de Noul Testament drept cel mai credincios discipol al lui Cristos, din care acesta alungase şapte demoni. Ea mai este cunoscută sub numele de "păcătoasa care a spălat rănile de pe picioarele lui Cristos".

"Nu contează dacă Maria Magdalena chiar i-a spălat picioarele lui Cristos, ci faptul că noi avem în mâinile noastre produse cosmetice de pe vremea acestuia", a adăugat De Luca.

Magdala a fost numele unui străvechi oraş de pe coasta Mării Galileei, din nordul actualului teritoriul al statului Israel. Un sat arab a existat în apropierea site-ului arheologic până la războiul cu Israelul, din 1948, iar în prezent, în acele locuri se află oraşul israelian Migdal.

Studium Biblicum Franciscanum efectuează şi susţine cercetări în domeniul studiilor biblice, concentrându-se pe săpăturile arheologice efectuate în şantierele care au legătură cu Noul Testament şi cu primii ani ai creştinismului din Orientul Mijlociu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici