O imagine spectaculoasă, cu România văzută din spaţiu de un satelit, a fost publicată de reprezentanţa Comisiei Europene în România | FOTO

  • România văzută din spaţiu are verdeaţă abundentă în zona Munţilor Carpaţi, în timp ce în alte zone culoarea verde apare mai puţin.
  • Imaginea a fost realizată de satelitul Sentinel 2 şi publicată, marţi, de reprezentanţa Comisiei Europene în România, pe Facebook.
8218 afișări
Imaginea articolului O imagine spectaculoasă, cu România văzută din spaţiu de un satelit, a fost publicată de reprezentanţa Comisiei Europene în România | FOTO

O imagine spectaculoasă, cu România văzută din spaţiu de un satelit, a fost publicată de reprezentanţa Comisiei Europene în România | FOTO

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a publicat, marţi, pe Facebook, o poză spectaculoasă cu România văzuta din spaţiu.

Imaginea a fost realizată de satelitul european Sentinel 2 din cadrul unui program spaţial dedicat mediului.

În imagine se vede clar unde predomină verdele pe harta ţării, mai exact în zona Munţilor Carpaţi, în timp ce în restul regiunilor culoarea verde, care înseamnă verdeaţă abundentă, apare mai puţin.

Sateliţii Sentinel fac parte din programul european de monitorizare a mediului Copernicus. Programul furnizează informaţii în timp real asupra zonelor de uscat şi a oceanelor pentru a putea elabora politici de mediu în cunoştinţă de cauză.

Primul satelit din program, Sentinel -1A a fost lansat pe 3 aprilie 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici