O înregistrare cu declaraţia lui Michael Jackson din timpul unui proces, dezvăluită în premieră

O înregistrare video în care Michael Jackson se apără în faţa judecătorilor americani contra acuzaţiei de pedofilie a fost dezvăluită în premieră de presa britanică, informează femalefirst.co.uk.

394 afișări
Imaginea articolului O înregistrare cu declaraţia lui Michael Jackson din timpul unui proces, dezvăluită în premieră

O înregistrare cu declaraţia lui Michael Jackson din timpul unui proces, dezvăluită în premieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această înregistrare video, cu o durată de trei ore, obţinută de tabloidul britanic News of the World, îl prezintă pe regretatul cântăreţ american chestionat de avocaţii acuzării, în timpul procesului intentat de cinci foşti angajaţi de la ferma Neverland, care l-au dat în judecată pe Michael Jackson pentru că i-a concediat în mod nejustificat.

Această casetă video, înregistrată în 1996, a fost filmată la trei ani după ce Michael Jackson a fost acuzat pentru prima oară de acte de pedofilie, comise împotriva lui Jordy Chandler, în vârstă de 13 ani, despre care presa americană a scris că a acceptat câteva milioane de dolari pentru a nu depune mărturie în tribunal, şi cu nouă ani înainte ca Jackson să fie achitat de acuzaţia de pedofilie contra adolescentului Gavin Arvizo, în vârstă de 13 ani.

Înregistrarea a fost făcută la Hotelul Four Seasons din New York şi îl prezintă pe Michael Jackson în timpul procesului, în momentul în care avocaţii părţii adverse îl acuză că şi-a ameninţat angajaţii de la celebra lui fermă Neverland din California, unde, aceştia ar fi asistat la acele acte în timpul cărora starul american ar fi avut un comportament nepotrivit.

Aceste imagini îl prezintă pe Michael Jackson ridicându-şi mâinile deasupra capului, într-un gest de frustrare, şi scuturându-şi capul, în momentul în care a fost întrebat despre zvonurile care circulau în acea epocă şi care susţineau că artistul american ar fi avut un comportament nepotrivit faţă de actorii Macaulay Culkin şi Brett Barnes, pe atunci în vârstă de 11 ani. Ambii au negat că starul ar fi abuzat de ei, în timpul procesului din 2005.

Cântăreţul american a ţinut să citească o declaraţie pentru a se apăra de aceste acuzaţii, insistând că doreşte să pună capăt zvonurilor care circulau în acea perioadă pe seama lui: "Când cineva mă supără, încep să scriu lucrurile pe care vreau să le spun şi despre care vreau să vorbesc, pentru a lămuri situaţia. Pentru că se ajunge la un punct în care te saturi de toţi aceşti oameni care mint".

"Am obosit din cauza unor astfel de situaţii, în care anumite persoane spun minciuni despre mine şi m-am săturat de asta. Vreau să lumuresc situaţia. Sunt un afroamerican şi sunt mândru de asta. Albirea artificială a pielii mele este un zvon. Nu îmi albesc pielea. Nu sunt gay. Nu trebuie să judecaţi o persoană decât după ce vorbeşti faţă în faţă cu ea, pentru că ceea ce auzi, este o minciună", a adăugat Michael Jackson.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici