O misterioasă "minge de foc", zărită pe cer în Texas (Video)

O misterioasă "minge de foc" a traversat cerul în statul american Texas, duminică, fapt care a generat o adevărată "explozie" de apeluri către serviciile de urgenţă şi agenţiile de ştiri, informează Times Online.

128 afișări
Imaginea articolului O misterioasă "minge de foc", zărită pe cer în Texas (Video)

O misterioasă "minge de foc", zărită pe cer în Texas (Video)

Biroul de poliţie din Williamson County, Texas, a trimis un elicopter pentru a investiga zona, după ce mai mulţi martori au declarat că au văzut ceea ce păreau a fi rămăşiţele unui avion, la ora locală 11.

John Foster, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, a declarat că ancheta a fost neconcludentă. "Nu ne îndoim de ceea ce au văzut oamenii, dar autorităţile nu au găsit nimic".

"Nu ştim ce a fost", a confirmat Roland Herwig, purtătorul de cuvânt al Federal Aviation Administration.

May Lyon a descris obiectul ca fiind "rotund, strălucitor, în formă de ou, cu mult portocaliu în centru", cu un nimb albăstrui şi o coadă alb-argintie.

"Coada a rămas intactă timp de câteva secunde, apoi s-a fragmentat", a explicat Lyon. "Am ajuns la concluzia că era vorba de un singur obiect care s-a fragmentat în timpul incendiului produs în urma trecerii prin atmosferă, iar coada albă a rămas vizibilă aproape zece minute".

Matthew Donelon, din Georgetown, a declarat că a văzut un obiect de culoare portocaliu-purpurie care traversa cerul în nordul statului. "Obiectul a lăsat o urmă de fum pe cer şi apoi a dispărut", a explicat Donelon. "Nu am auzit niciun zgomot, bănuiesc că se afla la o distanţă destul de mare", a mai spus acesta.

The US Strategic Command a declarat că acest incident nu are nicio legătură cu accidentul de săptămâna trecută, când un satelit american şi altul rusesc s-au ciocnit, generând un nor de deşeuri în spaţiu.

The Federal Aviation Administration a avertizat piloţii de avioane, sâmbătă, să fie foarte prudenţi, deoarece este posibil ca resturile apărute în urma ciocnirii celor doi sateliţi de comunicaţii să înceapă să cadă pe Pământ.

Directorul misiunii spaţiale ruse a precizat că este posibil ca norul de deşeuri apărut în urma coliziunii să rămână pe orbita terestră timp de mii de ani şi să ameninţe astfel numeroşi sateliţi.

Unii experţi au avansat o altă ipoteză, sugerând faptul că obiectul misterios observat în Texas a fost un meteorit care s-a aprins la intrarea în atmosfera Pământului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici