O nouă varietate de lalea albă va purta numele primei doamne a Rusiei, Svetlana Medvedeva

O nouă varietate de lalea albă va purta numele primei doamne a Rusiei, Svetlana Medvedeva, au anunţat horticultorii olandezi, miercuri, cu ocazia inaugurării expoziţiei anuale din renumitul parc floral Keukenhof (Olanda), informează fr.rian.ru.

109 afișări
Imaginea articolului O nouă varietate de lalea albă va purta numele primei doamne a Rusiei, Svetlana Medvedeva

O nouă varietate de lalea albă va purta numele primei doamne a Rusiei, Svetlana Medvedeva (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt profund impresionată de acest cadou simbolic (...) Aceste lalele simbolizează într-adevăr prietenia noastră, care devine tot mai puternică. Sunt convinsă de faptul că relaţiile dintre ţările noastre vor fi la fel de liniştite ca şi aceste lalele minunate", a declarat Svetlana Medvedeva, care a inaugurat, miercuri, cea de-a 61-a ediţie a acestei celebre expoziţii florale.

Din colecţia parcului floral din Keukenhof, considerat cea mai mare grădină de flori din lume, fac parte mai multe varietăţi de lalele, ale căror nume au legătură cu Rusia - "Anna Pavlova", "Perestroika" şi "Ermitage".

Olanda, primul exportator de flori pe plan mondial, produce 10 miliarde de bulbi de flori în fiecare an, exportând în special lalele, zambile, brânduşe şi narcise.

Parcul Keukenhof, situat la jumătatea distanţei dintre Amsterdam şi Haga, într-un orăşel mic numit Lisse, cunoscut şi sub denumirea de "Grădina Europei", este cea mai mare grădină de flori din lume. Parcul se întinde pe o suprafaţă de peste 32 de hectare, unde înfloresc în fiecare an câteva milioane de lalele.

Parcul Keukenhof este deschis în fiecare an, începând din ultima săptămână a lunii martie şi până în mai. În 2010, expoziţia florală poate fi vizitată în perioada 18 martie - 16 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici