O pălărie a lui Michael Jackson, vândută la licitaţie pentru 17.500 de euro

O pălărie purtată de Michael Jackson la un concert la Nisa în 1988 a fost vândută pentru 17.500 de euro, de trei ori preţul estimat, la o licitaţie organizată joi la Paris.

295 afișări
Imaginea articolului O pălărie a lui Michael Jackson, vândută la licitaţie pentru 17.500 de euro

O pălărie a lui Michael Jackson, vândută la licitaţie pentru 17.500 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pălăria neagră, din fetru, aparţine mărcii newyorkeze Worth & Worth şi poartă numele artistului, inscripţionat în aur, pe banda interioară din piele. Valoarea sa estimativă fusese stabilită la 4.000 - 5.000 de euro, potrivit comisarului licitaţiei Pierre Cornette de Saint-Cyr.

Michael Jackson a aruncat această pălărie în mulţime când a concertat la Nisa pe 14 august 1988. "Este o pălărie care a fost aruncată la sfârşitul melodiei «Beat It» şi care a fost prinsă de un fan care a păstrat-o până acum", a explicat comisarul licitaţiei.

Sala Hotelului Drouot din Paris, unde a avut loc licitaţia, a fost plină de oameni, mai mulţi fiind nevoiţi să stea în picioare.

Obiectele legate de Michael Jackson dau naştere unei adevărate frenezii în sălile de licitaţii, de la decesul "Regelui muzicii pop" din iunie 2009. În luna noiembrie a aceluiaşi an, o mănuşă din piele bej cu ştrasuri, pe care Michael a purtat-o în 1983, când a executat primul dans Moonwalk, a fost adjudecată pentru suma de 350.000 de dolari. Mai ulte obiecte care i-au aparţinut lui Michael au fost vândute la această licitaţie la preţuri de zece ori mai mari decât valorile lor estimate.

În decembrie anul trecut, o pălărie şi o pereche de pantofi purtaţi de Michael la un concert din 2001 de la New York au fost vânduţi pentru suma de 22.800 de lire sterline la Londra.

La sfârşitul acestui an, la Paris, vor fi scoase la licitaţie, de casa Pierre Bergé & Associés, fotografii inedite cu artistul, realizate de francezul Arno Barni în 1999.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, în urma unei supradoze de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere". La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici