O păpuşă care o reprezintă pe Regina Elisabeta, socotită "prea dolofană", va fi vândută la licitaţie

O păpuşă rară care o reprezintă pe regina Elisabeta copil, pe care mama ei ar fi dezaprobat-o pentru că o făcea să pară "prea dolofană", va fi scoasă la licitaţie, scrie BBC.

307 afișări
Imaginea articolului O păpuşă care o reprezintă pe Regina Elisabeta, socotită "prea dolofană", va fi vândută la licitaţie

Sursa foto: BBC

Jucăria Prinţesa Elisabeta, realizată de producătorii germani Schoenau & Hoffmeister, cu eticheta originală, va fi vândută ca parte a unei colecţii de aproximativ 500 de păpuşi.

Proprietara păpuşilor, Betty Fox din Nottinghamshire, a murit în 2019 la vârsta de 95 de ani.

Daniel Agnew, de la Special Auction Services, a declarat că valoarea colecţiei este cuprinsă între 40.000 şi 60.000 de lire sterline.

Colecţia de păpuşi a fost adunată de Betty Fox, mamă a patru copii, în timpul vieţii sale.

Păpuşa Prinţesa Elisabeta a fost evaluată la o valoare cuprinsă între 500 şi 800 de lire sterline.

Agnew a declarat că, deoarece păpuşa nu a primit aprobarea regală, nu a fost un produs foarte bine vândut.

El a spus: "A fost făcută după o fotografie binecunoscută a reginei", dar crede că reginei mamă "nu i-a plăcut deloc păpuşa", deoarece era "dolofană".

El a spus: "Nu i-au dat niciodată aprobarea regală şi nu s-a vândut foarte mult."

Păpuşa care ar putea ajunge la cel mai mare preţ este un Phénix Star, un bebeluş care a fost evaluat la 2.000-3.000 de lire sterline.

Colecţia va fi vândută în cadrul unei licitaţii online de trei zile, de luni până miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici