O parodie a videoclipului "Blurred Lines" face senzaţie pe internet - VIDEO

O parodie feministă a videoclipului piesei "Blurred Lines", creată de trei student neozeelandeze, se apropie de 2 milioane de vizualizări pe site-ul YouTube, ai cărui administratori au retras pentru o scurtă perioadă de timp acest clip de pe platforma lor, considerându-l prea explicit.

4442 afișări
Imaginea articolului O parodie a videoclipului "Blurred Lines" face senzaţie pe internet - VIDEO

O parodie a videoclipului "Blurred Lines" face senzaţie pe internet - VIDEO

Trei studente la drept de la Universitatea Auckland au postat pe site-ul YouTube un videoclip, "Defined Lines", în care ironizează clipul cântăreţului Robin Thicke. În videoclipul lui Robin Thicke, mai multe femei tinere, îmbrăcate sumar, par să se plieze în faţa tuturor dorinţelor cântăreţului şi ale prietenilor săi.

În clipul realizat de cele trei studente, câţiva bărbaţi tineri, care poartă doar boxeri Calvin Klein, sunt reduşi la statutul unor simple obiecte, cu zâmbetul pe buze, ondulându-şi şoldurile.

Numărul de vizualizări de pe YouTube se apropie de două milioane. Clipul a fost retras luni de pe YouTube, care a considerat că are un conţinut "sexual nepotrivit", înainte ca administratorii site-ului să îşi recunoască eroarea şi să autorizeze din nou difuzarea videoclipului. Acest incident nu a făcut decât să crească şi mai mult numărul vizualizărilor sale.

"Urăsc aceste cuvinte vagi/ Ştiu că o vrei", cântă Robin Thicke în versiunea originală, versuri criticate de multe persoane care văd în ele o încurajare adresată bărbaţilor, îndemnându-i să se lipsească de consimţământul partenerei.

"Ce vedeţi la televizor/ Nu vorbeşte despre egalitate/ E doar misoginism", îi răspund cu vigoare Zoe Ellwood, Olivia Lubbock şi Adelaide Dunn, într-un cântec cu versuri amuzante şi ritmate.

În loc să se conformeze imaginii femeilor tinere îmbrăcate sumar, o apariţie tradiţională în videoclipuri, ele spun că sunt "erudite, inteligente şi sarcastice" şi cer persoanelor care urmăresc clipul lor "să reziste în faţa şovinismului".

"Considerăm că femeile trebuie să fie tratate pe picior de egalitate (cu bărbaţii) şi încercăm (prin acest videoclip) să reacţionăm faţă de această cultură care face din femeie un simplu obiect în videoclipuri", a declarat Olivia Lubbock.

Vorbind despre retragerea - temporară - a videoclipului, tânăra neozeelandeză a declarat: "E amuzant să vezi reacţiile generate atunci când situaţia este inversată şi când faci din bărbat un simplu obiect".

"Din cauza volumului mare de videoclipuri pe care le avem pe site-ul nostru, comitem uneori şi erori", au declarat administratorii site-ului YouTube.

Cântecul lui Robin Thicke a fost îndelung comentat în presa internaţională, după prestaţia ultrasexualizată a cântăreţei americane Miley Cyrus la gala MTV Video Music Awards 2013, în duet cu cântăreţul nord-american. Purtând un bikini de culoarea pielii, Miley s-a frecat de Robin, cu limba scoasă ostentativ şi, jucându-se de o manieră sugestivă cu o mănuşă uriaşă, a efectuat un număr de dans care i-a lăsat perplecşi pe mulţi dintre spectatorii şi comentatorii prezenţi la eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici