O pereche de pantofi care au aparţinut reginei Marie-Antoinette, vândută cu peste 62.000 de euro

O pereche de pantofi din mătase care au aparţinut reginei Marie-Antoinette a fost vândută cu 62.460 de euro la o licitaţie organizată miercuri, la Hôtel Drouot din Paris.

406 afișări
Imaginea articolului O pereche de pantofi care au aparţinut reginei Marie-Antoinette, vândută cu peste 62.000 de euro

O pereche de pantofi care au aparţinut reginei Marie-Antoinette, vândută cu peste 62.000 de euro (Imagine: BBC)

Aceşti pantofi, mărimea 36 şi jumătate, de culoare verde cu benzi roşii, decoraţi în partea din faţă cu o fundă din mătase, aveau un preţ estimat cuprins între 8.000 de euro şi 10.000 de euro (fără taxe), informează lefigaro.fr

Pantofii au fost dăruiţi de suverana franceză lui Alexandre-Bernard Ju-Des-Rets (1752-1837), un nobil aflat în serviciul familiei regale, la Versailles, în anul 1775.

Regina Marie-Antoinette, soţia regelui Louis al XVI-lea, născută în Austria în 1755, a murit ghilotinată, pe 16 octombrie 1793, la Paris.

Un mic fragment din "ultima rochie purtată de regină înainte de a fi încarcerată", estimat la o sumă cuprinsă între 3.000 de euro şi 3.500 de euro (fără taxe), a fost achiziţionat cu suma de 6.121 de euro (taxe incluse).

Un manşon purtat de Marie-Antoinette în închisoarea Temple, estimat între 2.000 de euro şi 2.500 de euro (fără taxe), şi-a găsit cumpărător pentru 6.870 de euro (cu taxe).

La această licitaţie organizată de casa Coutau Bégarie au fost scoase la vânzare aproximativ 350 de suveniruri istorice - obiecte care au aparţinut regelui Louis al XVI-lea, reginei Marie-Antoinette şi prietenilor lor apropiaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici