O pictură celebră, dispărută în urmă cu 100 de ani, a fost găsită la Viena

O pictură celebră, realizată de Gustav Klimt şi dispărută în urmă cu aproximativ 100 de ani, a fost găsită la Viena.

2513 afișări
Imaginea articolului O pictură celebră, dispărută în urmă cu 100 de ani, a fost găsită la Viena

O pictură celebră, dispărută în urmă cu 100 de ani, a fost găsită la Viena

Pictura, intitulată Portretul Fraulein Lieser, este una dintre ultimele lucrări ale artistului de renume mondial. Tabloul a fost văzut ultima dată în public în 1925 şi a fost considerat pierdut timp de aproape 100 de ani.

Pictura a fost descoperită pe peretele unei vile de lângă Viena şi aparţine în prezent unui colecţionar austriac, potrivit Sky News.

Casa de licitaţii Im Kinsky estimează valoarea picturii la peste 50 de milioane de euro. Pictura urmează să fie vândută la licitaţie pe 24 aprilie, înainte de care va fi expusă în mai multe muzee din întreaga lume.

O altă pictură a lui Klimt a fost vândută anul trecut la Londra cu suma de 85,3 milioane de lire sterline la Sotheby's din Londra în iunie. Tranzacţia a stabilit un record pentru orice opera de artă vândută la licitaţie în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici