O pictură cu o pizza a fost descoperită de arheologi în ruinele oraşului antic Pompei

O frescă care înfăţişează ceea ce ar putea fi un strămoş al pizzei italieneşti a fost descoperită pe peretele unei case din oraşul antic roman Pompei, a anunţat marţi Ministerul italian al Culturii.

2121 afișări
Imaginea articolului O pictură cu o pizza a fost descoperită de arheologi în ruinele oraşului antic Pompei

Sursa foto: Twitter

Arheologii presupun că pâinea plată descrisă în pictură, alături de o cupă de vin, ar fi putut fi mâncată cu fructe precum rodii sau curmale, sau asezonată cu condimente şi un tip de sos pesto, a precizat ministerul.
 
Deşi nu poate fi considerată, din punct de vedere tehnic, o pizza, deoarece îi lipsesc ingredientele clasice precum roşiile şi mozzarella, ceea ce a fost găsit la Pompei "poate fi o rudă îndepărtată a acestui fel de mâncare modern", potrivit unui comunicat.
 
Pompei, distrus de o erupţie a vulcanului Vezuviu în urmă cu aproape 2.000 de ani, se află la doar aproximativ 23 km de Napoli, patria modernă a pizzei italiene, un aliment protejat de UNESCO.
 
Fresca a fost descoperită în holul unei case care avea ataşată o brutărie, care a fost parţial excavată în secolul al XIX-lea şi unde săpăturile au fost reluate în ianuarie, a precizat Ministerul Culturii.
 
Situl Pompei, descoperit abia în secolul al XVI-lea, a cunoscut recent o explozie de activităţi arheologice menite să oprească anii de degradare şi neglijenţă, în mare parte datorită unui proiect de 105 milioane de euro (114,85 milioane de dolari) finanţat de UE şi încheiat recent.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici