O pictură din fecale de elefant, intitulată "Sfânta Fecioară Maria", scoasă la licitaţie la Christie's - FOTO

Pictura "The Holy Virgin Mary", realizată de artistul britanic Chris Ofili şi considerată a fi una dintre cele mai scumpe lucrări de artă realizate din excremente de elefant, va fi scoasă la licitaţie de casa Christie's, pe 30 iunie, la Londra, fiind estimată la 2,3 milioane de dolari.

425 afișări
Imaginea articolului O pictură din fecale de elefant, intitulată "Sfânta Fecioară Maria", scoasă la licitaţie la Christie's - FOTO

O pictură din fecale de elefant,intitulată "Sfânta Fecioară Maria",scoasă la licitaţie la Christie's

Este de aşteptat ca pictura "The Holy Virgin Mary" ("Sfânta Fecioară Maria", n.r.) să fie adjudecată, la licitaţia organizată de casa Christie's, pentru o sumă de 2,3 milioane de dolari sau chiar să depăşească această valoare, potrivit huffingtonpost.com.

Creată în 1996, "The Holy Virgin Mary" este considerată de autorul său, artistul britanic Chris Ofili, "o versiune hip-hop a vieţii" Fecioarei Maria.

În această reprezentare artistică şocantă, Chris Ofili prezintă o Fecioara Maria africană, cu un sân dezgolit şi realizat din fecale de elefant. Totodată, lucrarea este decorată cu simboluri pornografice.

Materia primă folosită în realizarea acestei lucrări a fost colectată de la London Zoo şi este, în parte, o referire la rădăcinile africane ale familiei sale.

Deşi a fost realizată în 1996, această lucrare controversată nu a fost prezentată până în 1999, când a făcut parte dintr-o expoziţie organizată la Brooklyn Museum, fiind foarte apreciată de public.

Recordul de preţ pentru o operă a artistului Chris Ofili a fost stabilit de lucrarea "Orgena", realizată în 1998 şi care are, de asemenea, în compoziţia sa excremente de elefant. Această pictură a fost vândută cu 2,8 milioane de dolari, în iunie 2010.

În anul 1998, Chris Ofili, care foloseşte deseori fecale de elefant în lucrările sale, a câştigat premiul Turner, una dintre cele mai râvnite şi controversate distincţii din arta contemporană, care anual stârneşte dezbateri aprinse cu privire la ceea ce înseamnă artă.

Artistul britanic, în prezent în vârstă de 46 de ani, a primit această distincţie pentru "exuberanţă, umor şi bogăţie a tehnicilor folosite în pictură".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici