O replică a rochiei de mireasă a lui Kate, realizată în cinci ore de o croitorie londoneză

O replică a rochiei de mireasă a lui Kate a fost realizată la numai cinci ore după ce a fost văzută prima oară, înainte ca ducesa de Cambridge să pornească către catedrala Westminster, de o firmă de confecţii londoneză, fiind comandată de cotidianul The Times.

1332 afișări
Imaginea articolului O replică a rochiei de mireasă a lui Kate, realizată în cinci ore de o croitorie londoneză

O replică a rochiei de mireasă a lui Kate, realizată în cinci ore de o croitorie londoneză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rochia de mireasă a lui Kate, marca Alexander McQueen, creată de Sarah Burton, a fost o mult-aşteptată surpriză la nunta regală de vineri şi a impresionat întreaga lume. Chiar dacă era de aşteptat ca replici ale rochiei să împânzească magazinele, reproducerea modelului ales de Kate a început surprinzător de repede.

Raul Echeverria, proprietarul Alterations Boutique din Londra, a declarat că imediat ce mireasa a urcat în maşină, pornind spre catedrala Westminster, echipa sa a început să caute o dantelă care să semene cât mai bine cu cea din partea de sus a rochiei. Când Kate a coborât din maşină în faţa catedralei, câteva minute mai târziu, dezvăluind complet rochia din dantelă şi satin de culoarea fildeşului, echipa a început să lucreze din ce în ce mai repede. "Ne-am uitat la imaginile difuzate la televizor şi, odată ce am identificat materialul de care aveam nevoie, am apelat la furnizorii noştri să găsim ţesături similare", a spus acesta.

Astfel, firma de confecţii a cumpărat materiale în valoare de 1.300 de euro. "În acelaşi timp, designerii noştri realizau tiparul pentru rochie şi apoi am asamblat totlul. Ne-a luat circa cinci ore să terminăm", a spus proprietarul firmei în vârstă de 34 de ani.

Rochia a fost comandată de cotidianul britanic The Times pentru a fi oferită ca premiu la un concurs pentru cititori, dar aceeaşi firmă a primit deja şi alte comenzi pentru reproduceri ale râvnitei piese.

"Nu a fost vorba de câştigat bani, a fost vorba de pricepere şi de a dovedi că orice poate fi realizat. A fost o provocare fantastică", a spus Echeverria, a cărui mamă, Maria Blazquez, a fondat compania în urmă cu 30 de ani.

El a adăugat că va trebui să îşi consulte mai întâi avocatul pentru a se asigura că nu încalcă vreo prevedere legală privind drepturile de autor.

Nu este singurul din domeniu care va confecţiona rochii ca a lui Kate, acestea urmând să ajungă în marile magazine probabil chiar de săptămâna viitoare.

Când Diana s-a măritat cu prinţul Charles, în 1981, replici ale rochiei sale de nuntă au ajuns în magazine în câteva ore. Creatoarei Elizabeth Emanuel, care a realizat designul, cu mâneci foarte bufante şi trena de 7,6 metri, i se cere şi acum să mai facă replici după rochia Dianei.

Designerul Sarah Burton, de la casa Alexander McQueen, a declarat că a trăit experienţa vieţii sale cât timp a creat, în secret, rochia de mireasă a lui Kate, pentru cea mai mediatizată nuntă, care a avut loc vineri, potrivit ediţiei online a revistei People. Burton, în vârstă de 36 de ani, a preluat casa de modă Alexander McQueen, după ce creatorul britanic s-a sinucis, în februarie 2010.

Rochia purtată de Kate la nuntă a fost realizată din dantelă în partea de sus, având un decolteu în formă de V destul de adânc, o fustă amplă şi o trenă lungă de trei metri. Creaţia a fost asemănată de presă cu rochia purtată de Grace Kelly la nunta ei cu prinţul Rainier al III-lea de Monaco din 1956.

Presa, alţi designeri şi comentatorii de modă nu au avut decât cuvinte de laudă pentru alegerea făcută de Kate. Celebrul creator de modă Karl Lagerfeld a apreciat rochia de mireasă purtată de Kate drept "elegantă şi şic", adăugând că "nu este nevoie să te naşti prinţesă pentru a arăta atât de bine!".

Mireasa nu a purtat bijuterii opulente, adoptând un look simplu, natural. Pe cap, a avut un voal cu broderie, la care a asortat o tiară Cartier Halo cu diamante, din 1936, ce i-a fost împrumutată de regina Elizabeth a II-a.

Pe lângă tiara împrumutată, cerceii de diamant au fost acel "ceva nou" cerut de tradiţie, având forme de frunze de stejar şi ghinde, inspirate de noul blazon al familiei Middleton. Rochia a avut şi un element ascuns, dar tot cerut de tradiţie - o panglică albastră, cusută în interior, potrivit dailymail.co.uk.

Prinţul William şi Kate s-au căsătorit vineri la Westminster Abbey, evenimentul având o audienţă globală estimată la circa 2 miliarde de oameni şi atrăgând aproximativ un milion de persoane pe străzile Londrei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici