O rochie purtată de Audrey Hepburn, cel mai scump obiect din lumea filmului vândut la licitaţie

Rochia albă purtată de Audrey Hepburn în filmul "My Fair Lady" (1964) este cel mai scump obiect din lumea filmului vândut vreodată la licitaţie, potrivit unui top realizat de Picollecta, un site dedicat colecţionarilor.

382 afișări
Imaginea articolului O rochie purtată de Audrey Hepburn, cel mai scump obiect din lumea filmului vândut la licitaţie

O rochie purtată de Audrey Hepburn, cel mai scump obiect din lumea filmului vândut la licitaţie (Imagine: HEPTA)

Ţinuta Ascot, formată din rochie şi pălărie, purtată de Audrey Hepburn în filmul regizat de George Cukor, este o creaţie a designerului Cecil Beaton şi a fost vândută la licitaţie, în 2011, pentru suma de 4,5 milioane de dolari. Filmul este bazat pe piesa lui George Bernard Shaw "Pygmalion" şi a fost recompensat cu opt premii Oscar, informează dailymail.co.uk.

Topul realizat de Picollecta a fost lansat pentru a marca recent încheiata ceremonie a premiilor Oscar, care a avut loc pe 22 februarie.

Pe poziţia a doua în acest top s-a situat automobilul Aston Martin DB5 care a apărut în două filme din seria "James Bond", "Goldfinger" (1964) şi "Operaţiunea Thunderball/ Thunderball" (1965), ambele cu Sean Connery. Automobilul a fost vândut cu 4,1 milioane de dolari la o licitaţie organizată în 2010.

Podiumul este completat de pianul din "Casablanca" (1942), de Michael Curtiz. Pianul portocaliu cu motive marocane a fost vândut la licitaţie anul trecut pentru suma de 3,4 milioane de dolari.

Topul celor mai scumpe obiecte din lumea filmului vândute la licitaţie este completat, în ordine, de costumul leului cel fricos din "Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz" (1939), realizat din piele şi blană de leu - 3,07 milioane de dolari, premiul Oscar câştigat de Orson Welles pentru cel mai bun scenariu, cel al filmului "Cetăţeanul Kane/ Citizen Kane" (1942) - 861.542 de dolari, rochia purtată de Julie Andrews în rolul Maria din "Sunetul muzicii/ The Sound of Music" (1965) - 676.500 de dolari, camera Panavision PSR 35 mm folosită de George Lucas la realizarea filmului "Războiul stelelor/ Star Wars" (1977) - 625.000 de dolari, sabia Anduril a lui Aragorn din "Stăpânul inelelor/ Lord of the Rings" (2003) - 437.000 de dolari, costumul ceremonial purtat de Charlton Heston în "Ben-Hur" (1959) - 393.600 de dolari şi rochia purtată de Kate Winslet în "Titanic" (1997) - 275.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici