O scrisoare primită de Marilyn Monroe de la Joe DiMaggio, vândută pentru 78.000 de dolari

O scrisoare trimisă de Joe DiMaggio actriţei Marilyn Monroe, înainte de divorţul celor doi, a fost adjudecată, sâmbătă, pentru 78.125 de dolari, în cadrul unei licitaţii din Beverly Hills, la care au fost scoase la vânzare mai multe obiecte care au aparţinut vedetei de cinema.

656 afișări
Imaginea articolului O scrisoare primită de Marilyn Monroe de la Joe DiMaggio, vândută pentru 78.000 de dolari

O scrisoare primită de Marilyn Monroe de la Joe DiMaggio, vândută pentru 78.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jucătorul de baseball Joe DiMaggio a scris scrisoarea adresată actriţei după ce Marilyn Monroe a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că divorţează de sportiv. Despărţirea celor doi a venit la nouă luni după nunta acestora, care a avut loc în ianuarie 1954.

Joe DiMaggio, jucător al echipei New York Yankees, nu a dorit să se despartă de actriţă şi a rugat-o pe Monroe să se mai gândească, scrisoarea fiind catalogată drept "sfâşietoare".

Casa de licitaţii Julien’s Auctions nu a dezvăluit numele cumpărătorului scrisorii.

Marilyn Monroe a fost o actriţă şi un sex-simbol cu o viaţă personală extrem de tumultuoasă. Vedeta a fost căsătorită de trei ori şi a murit în 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri, potrivit raportului autorităţilor de la acea vreme.

"Marilyn este un simbol care rămâne un pic misterios şi nu a mai fost nimeni ca ea", a declarat Darren Julien, preşedinte al casei de licitaţii. "Obiecte care au fost importante în viaţa şi cariera ei sunt din ce în ce mai greu de găsit", a precizat Julien.

Licitaţia, care a scos la vânzare peste 300 de obiecte care i-au aparţinut lui Monroe, a inclus şi o serie de scrisori de dragoste scrise de dramaturgul Arthur Miller, înainte de a deveni soţul actriţei, în 1956. O scrisoare prin care Monroe îi răspundea lui Miller a fost vândută pentru 43.750 de dolari. Miller şi Monroe au divorţat la mai puţin de cinci de la nuntă.

Cel mai scump obiect vândut la licitaţie a fost o haină de mătase, cu care Marilyn Monroe apare îmbrăcată în mai multe fotografii. Haina a fost vândută pentru 175.000 de dolari. De asemenea, o rochie de seară şi o haină au fost vândute pentru 93.750 de dolari.

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială - cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din "Unora le place jazz-ul" şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul "Bus Stop". A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele "Şapte ani de căsnicie" şi "Prinţul şi dansatoarea".

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici