O scrisoare semnată de George Washington ar putea stabili un nou record de preţ

O scrisoare de patru pagini semnată de George Washington, adresată nepotului acestuia, ar putea stabili un nou record de preţ, în opinia specialiştilor, la o licitaţie organizată de casa Christie's săptămâna aceasta, la New York.

54 afișări
Imaginea articolului O scrisoare semnată de George Washington ar putea stabili un nou record de preţ

O scrisoare semnată de George Washington ar putea stabili un nou record de preţ (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Această scrisoare, care va fi scoasă la licitaţie vineri, ar putea fi vândută pentru circa 2,5 milioane de dolari, doborând astfel precedentul record, de 834.500 de dolari, pentru un document semnat de George Washington, stabilit în 2002.

Scrisoarea a fost redactată de primul preşedinte al Statelor Unite la Mount Vernon - reşedinţa lui George Washington timp de peste 45 de ani -, pe 9 noiembrie 1787.

"Este de departe cea mai importantă şi mai bogată în conţinut" dintre scrisorile lui Washington, a declarat Chris Coover, expertul casei Christie's.

Scrisoarea a fost în premieră expusă în public, deşi conţinutul ei a mai fost reprodus şi în trecut.

În această scrisoare, George Washington îşi exprimă cu tărie sprijinul pentru ratificarea Constituţiei Statelor Unite. "Aceasta este una dintre cele mai explicite şi mai bogate în cuvinte scrisori referitoare la Constituţie", a explicat Coover, adăugând că francheţea şi pasiunea ce răzbat din textul scrisorii ar putea să explice preţul de vânzare foarte mare estimat de specialişti.

În cadrul licitaţiei, casa Christie's va scoate la vânzare un manuscris extrem de rar, al ultimului album al lui Vladimir Nabokov, neterminat şi nepublicat, intitulat "The Original Laura". Scris într-un spital din Elveţia şi salvat de la distrugere de soţia şi fiul lui Nabokov, manuscrisul este scris cu creionul, pe 138 de cartonaşe.

Manuscrisul, care ar putea fi vândut pentru 600.000 de dolari, este primul al lui Nabokov ce a fost scos la licitaţie.

Într-o licitaţie separată, ce va avea loc tot pe 4 decembrie, casa Christie's va scoate la vânzare o serie de lucrări aparţinând altor autori celebri, precum Edgar Allen Poe şi Charles Dickens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici