O serie de costume purtate în "Sunetul muzicii", scoasă la licitaţie la Los Angeles

Un set de 14 costume purtate în filmul "Sunetul muzicii" (1965), care a obţinut la acea vreme încasări de peste 200 de milioane de dolari, va fi scos la licitaţie pe 21 decembrie, la casa Profiles in History din Los Angeles.

115 afișări
Imaginea articolului O serie de costume purtate în "Sunetul muzicii", scoasă la licitaţie la Los Angeles

O serie de costume purtate în "Sunetul muzicii", scoasă la licitaţie la Los Angeles

Printre costumele scoase la licitaţie se numără uniforma purtată de căpitanul Georg von Trapp (Christopher Plummer), în timpul scenelor în care cântă "So Long, Farewell" şi "Edelweiss", precum şi rochii, jachete şi pelerine purtate de cei şapte copii ai acestuia în timpul filmărilor, potrivit dailymail.co.uk.

Setul de costume din musicalul care a lansat cariera lui Julie Andrews, în rolul Mariei, o călugăriţă care devine guvernanta copiilor unui ofiţer de marină şi îi învaţă să cânte, a fost evaluat la suma de 150.000 de lire sterline (178.652 de euro).

Filmul "Sunetul muzicii", în regia lui Robert Wise, bazat pe musicalul cu acelaşi titlu de pe Broadway, compus de Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein, a fost recompensat cu cinci premii Oscar şi a obţinut cele mai mari încasări din acea vreme, detronând filmul "Pe aripile vântului".

"The Western Costume Company a realizat costumele pentru filmul din 1965, iar, după terminarea filmărilor, acestea au fost păstrate în arhiva companiei (...). The Western Costume Company a decis să vândă câteva dintre costumele sale istorice pentru a finanţa întreţinerea arhivei sale", a declarat Joe Maddalena, de la casa de licitaţii Profiles in History.

În luna iulie, într-o licitaţie organizată de aceeaşi casă Profiles in History, un prim lot de costume din celebrul musical a fost vândut pentru suma de 1,3 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici