O sticlă rară de şampanie, veche de 147 de ani, va fi scoasă la licitaţie

  • Casa de licitaţii Christie's Londra va scoate la licitaţie o colecţie de şampanie de epocă de la Perrier-Jouet pe 2 şi 3 decembrie.
  • Printre sticle se află una din 1874 de Perrier-Jouet Brut Millesime, ar putea ajunge până la 20.000 de dolari, scrie CNBC.
507 afișări
Imaginea articolului O sticlă rară de şampanie, veche de 147 de ani, va fi scoasă la licitaţie

Veche de peste un secol, sticla a fost produsă înainte ca Statuia Libertăţii să traverseze Atlanticul, înainte ca Alexander Graham Bell să primească brevetul pentru telefon şi înainte ca prima sticlă de Coca-Cola să fie vândută.

Sticla, care a stat timp de 147 de ani în pivniţele casei Perrier-Jouet din celebra regiune franceză Epernay, vine la pachet cu un tur, o degustare, o masă pregătită de bucătarul de trei stele Michelin Pierre Gagnaire şi o noapte de cazare la Maison Belle Epoque, casa responsabilă pentru acest brand.

În ciuda pandemiei globale care a împiedicat vânzările şi a perturbat sărbătorile, Comite Champagne estimează că regiunea a adus 4,8 miliarde de dolari în 2020 şi a exportat 244 de milioane de sticle. Totalul a scăzut cu aproximativ 18% faţă de anul precedent.

Se aşteaptă ca redeschiderea progresivă a pieţelor să ducă vânzările la un număr estimat de 305 milioane de sticle la nivel mondial în 2021, potrivit Comite Champagne.

Un alt punct de atracţie al licitaţiei este o sticlă de Perrier-Jouet Brut Millesime 1964, care se aşteaptă să ajungă la aproape 2.000 de dolari. De asemenea, recolta din 1964 este însoţită de o excursie la Maison Belle Epoque pentru două persoane.

Celelalte oferte Perrier-Jouet includ opt Belle Epoque din 1976 până în 1999, Belle Epoque Roses din 2004 şi 2006, un Belle Epoque Blanc de Blanc 2002, un jeroboam de Belle Epoque 2000 şi un Belle Epoque din 2004.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici